2010. június 20., vasárnap

21+ X =90 /1.nap

Betsie a scrapbook.hu-n indított egy "21+X napos játékot", amelynek a lényege, hogy tűzzünk ki egy célt magunk elé, amit szeretnénk elérni, és egymást támogatva, együtt vigyük végig ezt az időszakot.
Egy kis füzetbe írunk minden nap, akár scrapelhetünk is bele:) 

Pont jókor jött ez a kihívás, mert adott egy lökést, hogy én is benevezzek a 90-napos diétával!

Már van tapasztalatom, mert tavaly nyáron is belevetettem magam. Akkor a gyümölcsnapot viseltem a legrosszabbul, aztán kiötlöttem, hogy gyümölcssalátát készítek még reggel, és azt eszem egész nap és persze mellé lehet enni mindenféle magvakat! A fenyőmagtól, a szotyoláig többfélét vettem, és külön-külön megpirítottam! Így szuper volt!!!
45 nap, -8kg! 1 év alatt 4 kg jött vissza, most szeretném végig csinálni és remélem 15 kg le fog menni!

Ma kezdtem, fehérje nappal, amikor húst, felvágottat, tejterméket, tojást és saláta zöldségeket ( kivétel a hüvelyesek ) lehetett enni!

1.nap
Reggeli: (Mindig gyümölcs) megy és alma
Ebéd: 1 szelet sonka, kőrözött és paprika, paradicsom, koviubi
Vacsora: Tonhal sós lében, citromlével meglocsolva ( lidl-s 250ft, és nagyon finom), paprika és paradicsom

A mai napot azzal jelemezném, hogy INGERÜLT vagyok! Fájt is a fejem... most kezdek éhes lenni:D Ami segít,  az az alvás! Akkor legalább nem gondolsz a kajára, bár ez nálam nem igaz! Volt hogy azzal keltem fel, hogy álmomba ettem... hihetetlen az agyunk!


Vettem dinnyét a Lidl-ben 89ft/kg-ért!!!! Az egészet felkockáztam, bedobozoltam.. de meg kellett kóstolnom:D, hogy milyen....ééééésss eszméletlen finom! Nem is gondoltam volna, mert ütögettem én, de nem kongott! De már csak 4 db volt, ezt vettem jelnek, mert biztos finomnak kellett lennie, hogy az összes elfogyjon!

Egész nap a halaimat rendeztem, mert elvitte egy kedves ismerősöm. Nem volt könnyű oda adni, de nálam már lecsengett a halazásos őrület:D Most ők következnek:D

A szüleim pedig a kertjükben találtak egy 6 hetes kiscicát ( úgy néz ki, hogy kandúr!)! Ha valakit érdekel szóljon, mert ők már nem tudják megtartani, így is 7 macskájuk van!!!

Lehet, hogy a füzet helyett itt kellene vezetnem a napjaimat?! 



11 megjegyzés:

Ányi írta...

Brigi, de jó, hogy leírtad ide, miket ettél, én is hallottam má erről a diétáról, de a gyereke miatt esélyem sincs egyenlőre, hogy ne főzzek s ha már igen, akkor abból eszek én is. De majd visszakereslek, ha eljön a ideje.
Én felírtam ma egy sima füzetbe, miket ettem(brrrrrrrr, visszatart ám az véstől, ha látom, miket eszek...) és tornáztam is :-) Én vízzel próbálom oltani az agyamat, mert én is sokat gondolok a kajákra :-)
Kitartás, holnap nézlek, mit leszel :-)

Janka írta...

kitartást, Brigi! én még soha nem próbáltam ezt a fajta diétát, sőt semmilyet. én inkább nem eszem :D mondjuk, nálam kb. 3-4. nap jön az, hogy ingerült leszek, de aztán átlendülök. nem sűrűn szoktam ezt alkalmazni, mert általában nem kell, de lehet, hogy most belekezdek vmi ilyesmibe, mert szörnyen nézek ki :P én még a mozgást tűztem ki magam elé, mert semmit nem mozgok :P

szóval még egyszer hajrá!!!

do írta...

Gratulálok a kezdéshez! Hajrá! Én is mindíg írtam miket ettem, így ami ízlett azt elkészítettem máskor is, sőt van amit még ma is szívesen főzök a családnak.
Kitartást kívánok!

NőiCsizma írta...

Hát, Brigi, ehhez a diétához tényleg komoly kitartás kell, és jól jön majd a támogatás. Lehet-Én is benevezek - nekem végre el kellene kezdenem futni, mert a harmadik gyerkőc után a hasam már nem akar a régi lenni. Ányi jól írta, tényleg sokat kell inni, az csillapítja az éhséget is, és talán nem leszel annyira ingerült! Egyszer Húsvét előtt belekezdtem egy 40 napos böjtbe (nem voltam kövér, csak méregteleníteni akartam), de 5 nap alatt fogytam 6 kilót, ezért gyorsan abba hagytam, nehogy elfogyjak... :) Akkor az ízek hiányoztak a legjobban. Ennél a 90 napos diétánál nagyon fontos, hogy végig csináld a 90 napot, különben azonnal visszahízod, amit leadtál. Szóval kitartás! Nyugodtan vezesd itt a naplódat, majd lelket öntünk beléd minden nap! :)

Noncsi írta...

Képzeld Brigi én tegnap kezdtem bele a fogyókúrába, csak egy kicsit más típusúba. Örülök, hogy írtál, egy kicsit könnyebb így nekem is. Majd benézek és erőt merítek. Ma az én fejem is erősen hasogatott. :(
Kitartást neked is. :)

Bíró Ágnes írta...

Kitartást a diétához. Régebben én is csináltam egy darabig, csak akkor még nem volt miből fogyjak, viszont csináltam szolidaritásból apuval.. Ő fogyott is 20 kilót, bár elkezdett sportolni is aktyvan mellette, no meg volt miből fogyjon. Most aktuális lenne ugyan nekem is, de én is a gyerkőcök miatt nem tehetem meg, hogy ne főzzek táplálót nap mint nap.
Úgyhogy lélekben veled vagyok és bíztatlak, mert ez egy nagyon jó diéta és pont az a jó benne, hogy nem kell haskorgatósan keveset egyél. Igen is lakj kényelmesen jól, de ne edd degeszre magad. A lényeg, hogy betartsd az előírásokat mit mivel, mit mivel ne. Nekünk a víznapok voltak katasztrofálisak, de abból úgy sincs sok, meg jön a forró nyár, néha jól is esik, hogy nem eszik az ember, csak a sok folyadékot issza.
Még egyszer sok kitartást, ha kell kicsi bíztatás is írj, segítünk, adunk lökést. :))
Puszi!

Judit írta...

Szia társam!!!!! Dinnye? Én nagyon drágán láttam. Igaz jó pár hete. Teljesen igazat adok, a gyümölcsnap a szörnyű, de ki lehet bírni, és megéri!!!!!! Én már a harmadik napon vagyok. Te nem csinálunk valami blogot - fórumot????

Dorka írta...

Kitartást és sok sikert kívánok a fogyókúrádhoz Brigikém! Olyan jó lenne, ha mindig leírnád, hogy melyik nap mit ettél. Nagyon szurkolok, hogy úgy sikerüljön ez a 90-nap, ahogy eltervezted!!!!

DAnett írta...

Brigikém, de jó hogy leírtad milyen finomságokat ettél! Én is belevágtam ma... mit mondtjak, eddig a cseresznyétől csak megjött az étvágyam és már várom a delet, hogy ehessek ... Lusta révén nem főztem. De ami késík nem múlik. Ezt a tonhalat én is kipróbálom.
Emlékeim szerint az első hét a legkeményebb, utána hozzászokik az ember...
Ma mit eszel? Kiratást, küzdünk :)

Secima írta...

Sok sikert és kitartást!!!!

T írta...

nagyon sok sikert és főleg kitartást kívánok a diétához!!!!