2010. július 16., péntek

A nagy meleg

Örömmel tudatom veletek, hogy az uborka ehető:D:D Mára lett teljesen kész! Jól is esik ebben a nagy melegben!
Azt mondták, hogy az izzadással sok sót vesztünk, ezért pótolni is kell ásványvízzel és só tartalmú ételekkel!!

Édességnek dinnyét eszünk. Találtam nálunk a piacon egy nénit, akinek olyan vér vörös dinnyéje van... azt monta saját vetés! Tegnap vettem is egy 9 kilósat, mára el is fogyott! Ma újra mentem, hazacipeltem... nagyon jól kong, úgy hogy reménykedek, hogy finom lesz!

Napok óta csak azon jár a fejünk a férjemmel, hogy hogyan hűtsük le a panelt! Reggel 5-kor 33 fok volt a lakásba és ez nem is változott most sem! Hallottam egy olyan megoldást, hogy jeget kell tenni egy lavorba, és arra kell a ventilátort  állítani, és akkor lehűti a levegőt! Este ezt próbáljuk ki, már készítem is a jeget!

Én nagyon bírnám a légkondit, csak ahogy elmúlik ez a nagy meleg, arra gondolok, hogy áááá ez is kibirható volt:D:D

Nincs kedvem scrapbookozni sem... ez mondjuk látszik is, mert nem sok oldalt töltök fel most!:) De majd eljön az én időm is.....:D



6 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Ventilációs jéghűtés,Dinnye tudtok élni:)) A klíma nem rossz dolog a panelban. Tényleg komoly segítség és nem fontos hogy minden szobába legyen.

Rucola Designs írta...

Ne is mondd, nálunk sincs klíma. :( De minden lakásfelújításnál leszavazzuk. Azért az évi 2-3 rossz hétért minek, nem igaz? :)

Margó írta...

Melletted lakom Pesterzsébeten, családi házban, Altalena. El tudom képzelni a panelban a mostani időt:-(. Reggel ahogy elmegyünk itthonról minden ablakot becsukunk, redőny le, hazajövünk még mindig vaksin élünk, mert még most is csak a meleg jön be. 10 körül nyitogatunk:-)) Lehet, hogy klima kellene, de én a kocsiban sem igazán bírom.
... jó, hogy eszembe juttattad az uborkát, már megyek is pótolni a napi sóadagomat! (Nem Hozzád:-))))
Sok-sok türelmet és zuhanyozást a meleg napokra:-)

Secima írta...

Örülök, hogy sikerült az uborkád. Én nem szoktam készíteni, pedig a Párom nagyon szereti a kovászos uborkát. Lehet, meg kellene próbálnom. :)

Kisnyul / Andi írta...

Én, megmondtam, hogy sikerülni fog. egészségetekre! :)
Mi kertes házban lakunk, de így is kibírhatatlan. Gyerekeknek tetőtérben még borzasztóbb. Hideg vizes "borogatás" csuklóra, lábra. Férjemnek kis törölköző nyakban.... És a kis felfújható medence maximális kihasználása. Más recept nálunk sincs. :( Állítólag ma jön egy kis lehülés.

Kriszta (hozak) írta...

Kitartás, az ősz is eljön egyszer :-D.
Mi is szenvedünk a panelban, amint tehetjük menekülünk a szülőkhöz a kertes házba.