2010. július 11., vasárnap

Gyagya vagyok!!!

Vannak kedvenc tárgyaim a háztartásban, gondolom mindenkinek akad. Az egyik ilyenem egy 10 éves krumplipucoló, Fackelmann márkájú! Annyira a kezemre állt, tudtam élezni ... jjaaajjj de imádtam. Kb. 2 hónapja, vélelenül kidobtam a krumpli héjjával együtt! Persze csak akkor vettem észre, amikor napok múlva kerestem és nem találtam. Máshol nem lehet:( Teljesen kész voltam, úgy hozzám nőtt ez a kis szerszám:)

Azóta vettem egy ugyan ilyen márkát, de nem az igazi, mert más az egész! Nem is használom! A héten pedig a Lidl-ben vettem egy nagyon jót, teljesen  kényelemre formázva, álom kivitel! 
Ma pedig krumplit akarok pucolni, keresem és nincs sehol! Tök gáz.... nem hittem el! Még ott is kerestem, ahol biztos nem lehet! Kész vagyok magamtól! Ezt is kidobhattam.... Most is csak fogom a fejem, annyira gyagyás vagyok!

Holnap csak azért is veszek egy másikat, hátha még lehet kapni! Ha nem, akkor így jártam... és egy ideig használhatom ami itthon van!

De azért elgondolkodtam, hogy régen csak kés volt, és nem kellettek ilyen luxus dolgok:D:D Tavaly, vettem egy elektromos mákdarálót, egyszer használtam és leégett a motor! Ekkor döntöttem el, hogy amit csak tudok lecserélek a régi hagyományos eszközökre! PL. diódaráló, tök jó az a tekerős és a mákdaráló is szuper! Imádom a régi fokhagyma nyomómat:D Nokedli szaggatóból is a kis fém lapátos az igazi! Ezek, legalább nem fogyasztanak áramot!

El sem tudom képzelni az életemet:
- angol wc nélkül:)
- lámpák nélkül, ha még mindig gyertyákat kellene gyújtani!!
- Ha nem lenne áram, nem lenne internet és tévé!!
- és ha csak kerékpáron, lovaskocsin járnánk, autó helyett?
- na jó a telefon is fontos, de az én gyerekkoromban sem volt, és tudom, hogy lehet nélkülözni!
- és a női intim higénia! Egészségügyi és tisztasági betét, tampon nélkül... na jó belesem gondolok! Pedig a nagyszüleinknek még vatta sem volt!!!

Ilyenkor úgy örülök, hogy most élek:D



8 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Nem vagy gyagya, vagy én is az vagyok! :D Nálam minden tárolóedényke teteje tűnik el! :) Szerintem minden lakásban van egy fekete lyuk! :) Teljesen igazad van a hagyományos konyhai dolgokkal kapcsolatban, de én is a civilizáció gyermeke vagyok. :)

Kisnyul / Andi írta...

Flackelmann krumplipucoló nekem is kedvenc. Vigyázok rá nagyon. Már 2x majdnem kidomtam, de kikukáztam. :) Anyósomnál a kiskanalak tünnek el sorban. :)

DAnett írta...

hihii..én a narancspucolómat szoktam kidobálni...de szerencsére 1-2 óra múlva eszeme jut...hmm és ha szerencsém van, akkor még nem vittem le a szemetet! Remélem kapsz még krumplipuceválót..én is imádom az enyémet!
És igen, én is szeretek modern nő lenni! :)

Merika írta...

Brigi, ha nem lennél ki kéne találni!!! Én kést dobtam már így ki, nekem Tupperware pucevám van, de nagyon szeretem. A többi pucolóval nem tudok mit kezdeni! Drukkolok, hogy legyen még! A többiben is igazad van, sokat gondolkodtam, mit csináltak a nők régen,azért nem nagyon cserélnék velük!

éva judit írta...

Jót nevettem a történeten és a többiek bejegyzésén is
Ezek a NÖK! csupa nagybetüvel:)
Én már rég vissza tértem a régi dolgokra és a kopott teflonokat lecseréltem kétfalú zománc edényekre stb.Azt nem mondom,hogy kidpbtam de a régiekbe még nem csalodtam
Nem vagy gyagya csak elkényelmesedtünk és már hiányoznak a könnyítő szerszámok:)

Szilvi írta...

Én se tudnák élni a bevált krumplihámozóm nélkül, de komolyan. Késsel én nem tudok krumplit pucolni. Az enyém eredetileg egy amerikai tiszta fém darab kb 20 éves és eléggé tropára ment, aztán nagy örömömre Németországban egy katalógusáruházban is lehetett kapni ugyanezt, kaptam egyet ajándékba- valami álom, az ára meg horror.
És úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére, de így is volt már olyan, hogy ki kellett kukáznom ;-P.

Secima írta...

Brigi, a figyelmetlenség is rohanó korunk "találmánya". Nálunk is igen gyakran előfordul. Mi a mikrónál nyomjuk meg rendszeresen a grill gombot. Gondolhatod a műanyagok mennyire bírják.

Margó írta...

Egy házban élünk a Hugomékkal, mondhatnám egy kommunában. Ja, és fölöttem a nagyfiam (sokszor barátnőstül), mert ugye a kisebbik Moldvában van.
Nálunk minden vándorol. Gyakorlatilag egyikünknél sincs teljes készlet semmiből, mert azok ide-oda vándorolnak. Időnként rendezzük sorainkat, de nem sokáig tart:-)
... és van nekünk a Húgommal mindenféle Zepter termékünk. Annyi minden jót mondtak róluk, de szerintem mi ketten vagyunk az "antireklám", mert nálunk forró lesz a füle, nem tudok benne rántott húst sütni egy csepp olajjal, a darálóról mégiscsak lekopik a felület, ... és még sorolhatnám. Úgyhogy már kezdtük pótolgatni azokat régi típusú zománc edényeket!
... és ahogy telnek az évek, kevesebb igényem van az új dolgok iránt. Meg persze én is imádom a kis krumli- zöldségpucolóm:-))))