2010. július 6., kedd

13. nap ( 90 napos diéta )

Érzem, hogy itt a rosszidő, fáj a fejem...:( A diétáról sincs  jó hírem! Ma fehérje napom volt, csináltam húsleves, jó sok zöldséggel és hússal, de valahogy nem kívántam. Még az ebédet jóízűen megettem, de a vacsora egyszerűen nem... öklendeztem tőle. Már a férjem mondta, hogy hagyjam abba!

Nem tudom miért nem ízlik mostanában a hús! Azon is gondolkodtam, hogy valami más fajta diétát kellene csinálnom.. lehet ez a szétválasztás nem jó nekem! Tavaly is abba hagytam félúton... Majd még agyalok rajta!!

13.nap
Reggeli: banán, körte
Ebéd: Húsleves, sok zöldséggel és hússal
Vacsora.... korpovit keksz és gesztenye... na ezt nem kellett volna, csak hogy legyen valami a hasamba! Itt el is rontottam az egész napot!:(

Nem vagyok megelégedve magammal... Nektek volt valami más diéta, ami hatásos volt? Kérek ötleteket:D



9 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Ne haragudj meg rám, eddig nem akartam írni, de most, hogy így elbizonytalanodtál, megteszem. Ennek a diétának nincs értelme, nem alakít ki a korábbinál jobb táplálkozási szokásokat és tuti, hogy visszahízod még a nagy nehezen leadott kilókat is! Mi dietetikusok szakmailag kifogásoljuk és nem javasoljuk senkinek. Ne erőltesd. Én kizárólag a kalóriaszámolásban és az egyidejű komoly testmozgásban hiszek és tudom, hogy hatásos. Puszi neked! :)

Rucola Designs írta...

Szerintem nyáron bőven elég, ha tartasz heti egy gyümölcsnapot vagy salátanapot és elmész úszni, vagy sétálsz naponta. Ha nem kívánod a húst ne egyél mostanában!

Zsu írta...

Én ugyan nem értek hozzá, de ha akarod tartani a diétát és nem kívánod a húst, akkor egyél más féle fehérjéket (pl: tojást, tejtermékeket).

Zs'Art írta...

Kedves Brigi!
Mivel kérdezted, én is leírom, hogy én mit csináltam. Még az egyetem alatt (persze akkor több ideje van az embernek mindenre) eldöntöttem, hogy nem tetszem magamnak. Először csak a napi 3-szori étkezés közötti nasikat (túró rudi, egy kis csoki, ropi, kóla) hagytam ki. Aztán, amikor az már jól ment, kitaláltam, hogy a vacsi lightosabb lesz, mint egyébként. Aztán vacsira már inkább csak gyümölcsöt ettem. És ezt kombináltam azzal, hogy heti egyszer másfél órás edzésre mentem, és minden nap mozogtam otthon. Szinte már mániákusan, úgyhogy Rubint Rékát megszégyenítő saját edzéstervet "dolgoztam ki", és csináltam minden nap. Zenére. És imádtam. Az volt a napom csúcspontja.
Mindezt kb. 1,5-2 évig csináltam, és lassan, de biztosan lement 10 kiló. És azóta sem jött vissza (talán csak 1-2, de az is ingadozik).
Ha kedvet kaptál, próbáld ki. Én a "lassú életmódváltozásra" esküszöm. Azóta is a vacsi update1-es, vagyis nincs kenyér, zsemle. HA felvágottat eszem, azt natúr, ha virslit, azt zsemle nélkül, tojást dettó. Reggeli és ebéd pedig normál. Ja, a túró rudi sajnos visszatért. De hát minden jót nem lehet megvonni. :)

Szilvi írta...

Én is arra gondoltam, hogy a husi helyett tejterméket, halat, tojást lehetne enni.
Biztos sok igazság van abban amit Kovaxka ír.
Tulajdonképpen én csak lefogyni szeretnék majd a versenysúlyomra- szerintem ahhoz jó ez a diéta, de hosszú távon én se csinálnám. Én a 35. nap táján adtam fel szimplán azért, mert nem fogytam vele- de már mondtam, nálam ez hormonális volt és én alapból sovány vagyok, csak bekavart a gyógyszer.
Nekem a kalóriaszámlálgatás túl macerás volt, itt meg lehet követni a szabályokat- ez szól mellette, na meg a sok sikersztori, amiről hallani. Anyu 2 hónap alatt 10 kilót dobott le vele, szóval nem butaság, de a reggeli csak gyümölcs az igen.

Judit írta...

Szia Brigi!

Pár napot én is bűnöztem, de én megint csinálom a diétát. Velem az a gond ha abbahagyom, nehezen kezdem újra. Olvastam mit írtak a többiek, igazat is adok nekik. De én a tornára, nem vagyok képes, már csak a csajok miatt se. Jó persze, lusta is vagyok. És nekem jó ez a 90 napos... Ha gondolod hagyd abba, ha nem én tegnap körözötet ettem...

icka írta...

Brigi, én is próbáltam, de azért nem szerettem, mert mindig megmaradt kaja és sajnáltam kidobni. Meg a gyümölcsnap az nagyon húzós szerintem.
Sok mindent kipróbáltam már, de sajnos nekem is csak az jött be eddig ami a szokásos: Napi ötszöri étkezés kicsi adagokkal, sok víz és mozgás. Én futni kezdtem, semmibe nem kerül, és hidd el először 500 métert tudtam csak futni! Minden nap egy kicsit jobban ment és ami előző nap sikerült azt már a következő nap csakazértis megcsináltam. Nekem ez bejött és sokat fogytam így! Ha rosszul vagy az azért elég gáz, szerintem válts át valami másra!

EzVicc írta...

Hát, el kell szomorítsalak. Ez a diéta nem hiszem, hogy jó lenne. Tudod, hogy én végig csináltam nemrég. Le is jött 13kg. Én ugyan ezekkel a problémákkal küzdöttem: undorodtam a hústól, fájt a fejem (mondjuk nekem 2hónap után jöttek ezek elő) Szóval hiányzott a húshoz a köret, aztán a körethez a hús. Mi a drasztikusabb fajtát csináltuk pl. fehérje napom semmi főtt zöldség, azt csak zöldség napon, szóval nagyon szétválogattuk, és az még unalmasabbá tette az egész diétát. Aztán ahogy véget ért a diéta neki álltam ZABÁLNI. Hiányoztak a régi ízek. Egy hónapig csináltam ezt, úgy éreztem sosem lakok jól, és nekem ennyi jár. Azon kaptam magam, hogy egy hét után visszajött 5kg. Most ugye meg jön a baba, így kamatostul megkapok mindent.
A helyes út, az ÉLETMÓD VÁLTÁS. Nekem ez nem ment. Minden este eldöntöttem nincs nasi, nincs vacsi, sok torna, mozgás, zöldség.... De nem ment, másnap ugyan úgy bűnöztem. Nem tudom mi a megoldás, de ez a diéta nem elég önmagában. Ez akkor lenne jó, ha utána tudnád tartani az alap dolgokat, amiket az előbb írtam. Mondjuk a férjem leadott 14kg talán többet is. Nem zabál, este 6körül eszik, de nem zabál, mint én, és ő tartja a súlyát, de ehhez hatalmas akaraterő kell. Nekem ez még nincs. Az biztos, hogy nekem a sok mozgás segített, arra van időd amire Te akarod. Én akkoriban feladtam a scrapet,és minden este 1-1,5órát mozogtam (Norbi duci tréning kezdéshez igazán jó-ha kéred beviszem majd ha megyek) Attól csak úgy peregtek a kilók. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, de ez kikivánkozott belőlem. Sok sikert és kitartást!

Rucola Designs írta...

Én is csak vizet prédikálok és bort iszom (inkább sört!), mert szintén nem mozgok, de mások is megerősítenek abban, hogy ez a fontosabb. A koplalás, nélkülözés, ízek, ételek megvonása másoknál is visszaütött. Csak semmi drasztikusat szerintem!