A receptet egy fórumról innen dixi hozzászólásából vettem. Nagyon jól sikerült, úgy hogy megosztom veletek:
50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
25 dkg juhtúró vagy Brindza
1 tojás sárgája
Só ( én egy evőkanállal tettem bele )
3 dkg élesztő felfuttatunk (én kb így csináltam: 1-1,5 dl langyos tejbe teszek 1 ek cukrot és az élesztőt, majd 1ek liszt )
Tejföl ( ha lágyítani kell a tésztát, én nem tettem bele )
1. Lisztben elmorzsolod a margarint.
2. Beleszórod a sót.
3. Belemorzsolod a juhtúrót ( én egy kicsit többet tettem bele 33 dkg volt itthon, ezért egy kicsit több lisztet vett fel )
4. Tojássárgája következik,
5. Majd az élesztő
6. És ha szükséges tejföl
Összegyúrod kb. 2 órát kelesztettem kelesztő tálban ( lezárt edény, vagy folpakolt műanyag tál )
1 ujjnyira kinyújtod, kiszaggatod pogácsaszaggatóval. Tojás ságájával bekened a tetejét, majd sajtot vagy szezámmagot szórhatsz rá. 25 perc alatt kb 165 fokon sül meg! ( a hőfok csak sacc )
4 tepsivel lett nekem, kb 100 db
Nagyon finom lett, próbáljátok ki! És ha elkészítetted kiváncsi vagyok hogy ízlett!
4 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki! Köszi a receptet!:)
Én is köszönöm a receptet! Imádom a pogikat!!! :)
JÉ, ez majdnem az én receptem. Csak az sima túróval van és élesztő nélkül :D
Ányi blogjában írtam róla :D
Ma én is ilyet sütöttem :)
Én is ismerem a sima túrós változatát, amibe nem kell élesztő, csak már valami újításra vágytam:D
Megjegyzés küldése