2009. június 12., péntek

Juhtúrós Pogácsa ( recept )

Csütörtökre terveztem a juhtúrós pogácsa sütést, de már nem volt kedvem neki állni, de tegnap megcsináltam, hümmm nagyon finom lett.


A receptet egy fórumról innen dixi hozzászólásából vettem. Nagyon jól sikerült, úgy hogy megosztom veletek:

50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
25 dkg juhtúró vagy Brindza
1 tojás sárgája
Só ( én egy evőkanállal tettem bele )
3 dkg élesztő felfuttatunk (én kb így csináltam: 1-1,5 dl langyos tejbe teszek 1 ek cukrot és az élesztőt, majd 1ek liszt )
Tejföl ( ha lágyítani kell a tésztát, én nem tettem bele )

1. Lisztben elmorzsolod a margarint.
2. Beleszórod a sót.
3. Belemorzsolod a juhtúrót ( én egy kicsit többet tettem bele 33 dkg volt itthon, ezért egy kicsit több lisztet vett fel )
4. Tojássárgája következik,
5. Majd az élesztő
6. És ha szükséges tejföl

Összegyúrod kb. 2 órát kelesztettem kelesztő tálban ( lezárt edény, vagy folpakolt műanyag tál )
1 ujjnyira kinyújtod, kiszaggatod pogácsaszaggatóval. Tojás ságájával bekened a tetejét, majd sajtot vagy szezámmagot szórhatsz rá. 25 perc alatt kb 165 fokon sül meg! ( a hőfok csak sacc )
4 tepsivel lett nekem, kb 100 db

Nagyon finom lett, próbáljátok ki! És ha elkészítetted kiváncsi vagyok hogy ízlett!


4 megjegyzés:

Timcsoca írta...

Nagyon jól néznek ki! Köszi a receptet!:)

Sabee írta...

Én is köszönöm a receptet! Imádom a pogikat!!! :)

Osli írta...

JÉ, ez majdnem az én receptem. Csak az sima túróval van és élesztő nélkül :D
Ányi blogjában írtam róla :D
Ma én is ilyet sütöttem :)

altalena írta...

Én is ismerem a sima túrós változatát, amibe nem kell élesztő, csak már valami újításra vágytam:D