2010. augusztus 23., hétfő

Egy kis hétvégi beszámoló...

Tegnap haza értünk a hosszú hétvégéből! Bár amit terveztünk, nem tudtunk mindent megvalósítani, de voltunk fürödni Kapuváron a Flóra gyógyfürdőbe! Anyóséknak elmúlt a térdfájása... szuper mi!!! A bőröm olyan sima volt és hidratált, el voltam ájulva! Ez nem élmény fürdő, de van úszó medencéje is, és csúzda a gyerekeknek!  Eddig azért, Egerszalók viszi a pálmát!:)

Egy egész napot töltöttünk a Sógoroméknál, és oda adtuk a keresztfiúnknak az általunk beszerzett iskolai dolgokat! 

Hát nem mondok újdonságokat, azoknak akiknek már iskolába jár a gyermekük, de 26.000 ft-ot hagytam ott a papír-írószer boltban( táska, tolltartó, füzetek, ceruzák, festékek, gyurmák stb.) ebbe benne van a két könyv is ami 5000 forint volt! Amiből csak tudtam, Herlitz-es márkát választottam, a táska is az volt 9.600 ft-ért!

Mintás füzeteket vettem az iskolába, sima hagyományos kinézetüt pedig nosztalgiából, otthon jó lesz gyakorolni:) Az is újdonság, hogy elsőbe nem kérik a csomagolást, csak átlátszó fóliás csomagolóval!


Sok-sok játék és szórakozás után, amikor elkezdett sötétedni, megtámadtak minket a szúnyogok! 42 csípést szereztem kb 5 perc alatt! Szegény gyerekek is kaptak a jóból, rögtön beugrottak a fürdőkádba, mert úgy visszkettek! Patriknak jól fel is dagadt.. a hónalján és a homlokán is!



20.-án kimentünk a búcsúba, volt egy kisebb fajta vidámpark, persze semmire nem ültünk fel... ááá ez nem nekünk való:D:D Imádtam a sült kolbász illatát... de hogy mennyi sört meg tudtak inni az emberek, borzasztó!:)

Elérkezett hozzánk a civilizáció!!! Most pedig éppen itt vannak a fűtés szerelők, és radiátort cserélnek nálunk. Megcsinálják az átkötő szakaszt is, mert kb.1 hónap múlva, felszerelik a mérőórákat, és végre állítható lesz a fűtésünk! Reményeink szerint ez azt jelenti, kevesebb lesz a távfűtés számlánk a télen!! Hurrá!:D



8 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Olvasom hogy volt élményetek bőven:)
A folytatás pedig az "Ápiszba" nekem már csak az marad minden ilyen bolt. Hát ott rám is vártak "élmények":))

Osli írta...

Mi is bevásároltunk a gyerekeknek (mivel már Tündi is megy iskolába) Pontosan nem tudom mennyit fizettünk, de igyekeztem leredukálni az összeget, amiből lehetett abból a legolcsóbbat (pl. hagyományos füzetek, úgyis be lesz csomagolva), amiből meg nem, abból a legolcsóbb minőségit vettük meg. Szerencsénk volt, mert a Tündinek kaptunk 2500 forintért táskát (eredetileg 7500 volt az ára, csak a micimackós akcióban volt), de a Levié ugyanabból a családból, csak a nagyobb, már 9000 ft volt.
Mindent összevetve kb. 30ezer forintunk bánja, de volt sok olyan dolog, amit nem kellett megvenni. Pl. logikai készlet. Levinek már nem kell, és az jó lesz a Tündinek.
Még kartont kell vegyek, meg valami szókép tartót meg számsínt. Ezekről azt sem tudom micsoda, mert Levi tanítónénije ilyet nem kért. Ja meg leckefüzetet. A Corában már egy darab sem volt.

Kriszta (hozak) írta...

Ne is mondjátok, a víz kiver ezektől az áraktól pedig Imi még csak jövőre megy iskolába.
A szúnyogcsípésekkel mi is így szoktunk járni. Baneocin sandoz kenőcs rá a legjobb, jó hamar lehúzza a dagadást.

Krisz írta...

Már idén mi is belekostulunk a suliba. Én is az egyszerű, hagyományos mellett voksolok!
A szunyogcsípésre nekünk az aloe növény levéből kipréselt (ujaddal kinyomod) lé vált be, meg a teafa olaj! :)

Dorka írta...

Milyen jó olvasni a beszámolódat a hétvégéről! Szuper lehetett a gyógyfürdő, külünben nálam is Egerszalók viszi a pálmát. Jó sok mindent vásároltatok a keresztfiatoknak, kiváncsi vagyok, hogy hogy fog neki tetszeni a suli.

Eszter(beszteri) írta...

Jó volt olvasni a beszámolód, Brigi! Ez a kádas fotó meg fantasztikus! oldal kíván... :D

Margó írta...

Kedvet csináltál nekem ehhez a gyógyfürdőhöz, talán nálam egyszerre működik a dolog: elmúlik a térdfájásom (úgyis csak az egyik fáj), de pluszban hidratálom a bőröm, no ez meg úgyis rámférne:-))) Örülök, hogy jól sikerült ez a néhány napotok! No meg annak is örülök, hogy nekem egyenlőre majd csak az unokáimnál kell a beiskolázást megkönnyíteni (bár azt még nem tudom, hogy mikor lesz unokám és hogy akkor még tudok-e járni az ÁPISZ-ba, meg egyáltalán járni:-). De azért majd besegítek a fiaim családjának:-)
Szuperek a srácok a kádban!!!
Örülök, hogy olvashattalak:-)
Kitartás - órád lesz és szabályozhatod a fűtést!

Bea írta...

Hú, Brigi, Kapuvárra akartunk menni azon a hétvégén mi is, csak a Flóra apartmanokból már nem volt kiadó, későn kaptunk észbe... :-) Milyen vicces lett volna ott összefutni. :-))
Puszi