2010. május 31., hétfő

Időjárás fotók a héten!

Az elmúlt két hétben készítettem néhány fotót, amit meg is mutatnék nektek:

Egy hete hétvégén a szüleimnél voltunk Halásztelken, hogy megünnepeljük az apukám születésnapját. Már egyszer elhalasztottuk a rossz idő miatt, de most is voltak gyönyörű sötét felhők. 


Szerencsére csak a széle ért el minket, úgy hogy pár csepp esővel és széllel megúsztuk, de ahogy elborúlt azonnal előjöttek a békák a tóból. Most, hogy itt a tavasz, megnőtt a szaporodó kedvük, ekkor tudta anyukám megszámolni hogy 11-en vannak, és legalább 3 fajból. Micsoda kavarodás lehetett, mire mindenki megtalálta a párját...:D



Hű most néztem utána, ez egy zöld varangy! A peték lerakása után elhagyják a vizet! Nagyon cuki:)

Tavaly 3-an voltak, és több száz darab ebihal volt a tóban ( még egy albínót is gyártottak nekünk) , most hogy még többen lettek... el sem tudom képzelni mennyien fognak hemzsegni a vízben. A szerencse, hogy az ősz beköszöntével elmennek, de hova??!


Múlt hét vége felé, egy viharos délután, ilyen gyönyörű volt az ég! A fák között DK irányában, egy szivárvány lába látható, ahogy utat nyit a felhők közé! Csodaszép volt!


Tegnap este sem maradhattunk esemény nélkül. De jó, hogy kéznél volt a fényképezőgép!!! Lehűlt a levegő, a szél finoman rázta a leveleket.... majd elkezdett esni az eső, de nem volt nagy zuhi. Közben előbukkant a nap, és a messzi égbolton egy szivárvány kialakulásának lehettem szemtanuja.



Ahogy a színek kezdték befesteni a kék eget, egy óriási horizontot rajzova, úgy nézett ki, mintha az angyalok festették volna vízfestékkel! Néhány perccel később, mellette egy másik is feltünt, de az eső addigra eláll, így szépen beleolvadt  a kékségbe!

Nem emlékszem, hogy gyerekként láttam volna dupla szivárványt, de mostanában szinte mindig az keletkezik!

Ha van kedvetek, ti is megmutathatjátok, hogy milyen fotók készültek az elmúl hetekben, akár családi vagy természetbeli...:)



5 megjegyzés:

LaceE írta...

Nagyon szépek a fotóid. Örülök, hogy a mávészet ezt a fajtáját is elkeded "művelni". Ez is majdnem annyi kreativitást igényel mint a scrap. Sokszor szerencse is kell egy-egy jó pillanat elkapásához. Te a helyzetekes és a pillanatokat is nagyon jól elkaptad, A kedvencem a brekis :) A múlt héten és is elcsíptem egy szívárványost Pest felé. :) Olyan jó, ahogy alatta és felette egész más színű az ég :)

Secima írta...

Csodásak a fotóid. Én mostanában nem nagyon fotóztam, így frisseket nem tudok mutatni. Majd körülnézek a régebbiek között. Neked nagyon klassz pillanatokat sikerült megörökíteni.

DAnett írta...

Csodásak a fotók! Imádom a szívárványt! Életem legszebb szivárványát persze fényképező gép nélkül láttam...koromfekete volt az ég, így a teljes szivárvány ott viritott rajta..szinte mindenki megállt az úton kiszállt a kocsiból és csak bámulta...
De jó, hogy Te le is tudtál egyet fotózni..:)
A békák majd milyen brekegést nyomnak Nektek a nyáron :D

Zsu írta...

Nagyon szépek a fotóid! Az a sárgás égszelet nagyon bejön. Ősidők óta akarok naplementét fényképezni, de innen még felhőket sem lehet, túl közel van az utca túloldala. :)

éva judit írta...

Halásztelek:)én meg szigetszent mártonba járok,faluval odébb:)