2010. február 22., hétfő

AVATAR és a 3D

Még január elején, szülinapi ajándékként, egy 3D-s Avatar mozizást kértem! Lenyűgöző, látványos, csodálatos...
De hogy melyik moziba érdemes menni, azt csak most tudom elmondani, a tapasztalatom alapján:

Sima 3D:

Jan. 2
3. sorban ültünk a Camponában. Jegyeket a neten megrendeltük 2 nappal előtte.  Természetesen telt ház volt, 30 percig álltunk sorba a jegyekért! Kényelmes székek, nagy hely a lábaknak! Eszméletlenül szuperül beláttuk az egész vásznat! :D Az első 10 percre nem is emlékeztem, mert annyira lekötött a látvány:D:D
Nem volt nekem se hányingerem, sem fejfájásom, bár legalább 5-en kimentek a moziból a film alatt!!!  A szemüveg nagyon kényelmes volt, a film is csodálatos, csak ajánlani tudom mindenkinek!


Ma újból megnéztük, de most az IMAX moziban, az Aréna Plázában, mert ódákat zengtek, hogy milyen nagy élmény ott. Az a bizonyos.... 8 méter magas homorú vászon!

Feb. 21
10. sorban ültünk.  Telt ház volt. Üres pénztár fogadott, a jegyek előre meg voltak rendelve 3 héttel előre! A székek, elég kicsik,( legalább is a Camponához képest) nincs pohártartó. Aki még nem volt ebben a moziban, mint én is, alig találtuk meg, úgy el van dugva:D
Nincs reklám, pontosan kezdtek. Állítólag, többen rosszul szoktak lenni, hát most senki sem ment ki a film közben! A saját szemüvegem felé, felvettem a 3D-set és nagyon kényelmetlen volt, még egy óra múlva is látszottak a csíkok az orrunkon!
Maga a film, ugyanúgy élvezhető volt, de talán kicsit homályosabbnak éreztük, mint a sima 3D-ben.
A magyar felirat, ami ritkán, de volt a filmben, szemüvegben olvashatatlan volt!

Bár, hogy másodszorra láttam, kicsit féltem, hogy nem fogom annyira élvezni, de talán még jobban tudtam figyelni a részletekre, a sokféle állatra, növényre! Irtó klassz film!

Várom a folytatást...

Ez csak az én és a húgom véleménye! Az öcsém szerint sokkal jobb, és közelebb érezte a vásznat magához! A 3. sorhoz képest, ez nagyon messze volt:D:D Ne adjatok a szavamra, próbáljátok ki ti is, akkor meglátjátok! Jó mozizást... mert ez mozitörténelem!!!



6 megjegyzés:

Szilvi írta...

Én sima 3D-ben láttam és várakozáson felüli volt az élmény.
Ez az a film, amit muszáj moziban megnézni, mert otthon a dvd-n nem adja vissza a hatást.
Örülök, hogy jól érezted magad!
Ui: vettem én is rózsaszínt és örömmel konstatáltam, hogy kettő volt a dobozban :-P

Secima írta...

Mi is megnéztük és nagyon tetszett. Ezt tényleg moziban kell látni.

DAnett írta...

Én pénteken láttem először sima 3D-s moziban. Az Imax-ba lehetetlenség volt jegyet kapni... De teljesen lenyűgözött a film! Óriási volt! El tudtam volna még órákig nézegetni....:)

Zsu írta...

Mi is az imax-ben láttuk, és én szédültem rendesen. Viszont még nem sikerült olyan 3d-s szemüveggel találkozni, ami kényelmes lett volna. :P
A film viszont nagyon tetszett! Mind a látvány (a növényeket imádtam), mind a mögöttes tartalom megérintette a lelkem. :)

Dorka írta...

3D-ben láttam én is fantasztikus élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Noncsi írta...

Hű én is láttam és teljesen odáig vagyok érte. Én is szeretném mégegyszer megnézni, mert fantasztikusan jó a történet és a látvány is. :)