2011. július 17., vasárnap

Nigella Lawson - Instant amerikai palacsintája

Ezt a receptet akkor ismertem meg, amikor májusban, Dorkánál vendégeskedtem. Hamarosan ki is próbáltam a receptet, és nagyon finom volt.

Nagyon egyszerű, nagycsaládosoknak pedig igen kiadós. Abban különbözik a többi recepttől, hogy a száraz anyagokat előre összekeverjük és úgy tároljuk. Így amikor szükségünk van rá, pillanatok alatt készre sütjük.

Ilyen lett az én amerkai palacsintám!


Recept a következő:

Palacsintatészta-porhoz:

60 dkg liszt
3 ek sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 mokkás kanál só
4 dkg finom szemcséjű cukor vagy vaníliás cukor

Ezt jól összekeverjük és jól zárható edénybe tároljuk. Én befőttes üvegekbe tettem.

Amikor pedig kisütjük a következőket kell tenni:
( én már rögtön dupla adagot készítek, ha megmarad, másnap is nagyon finom )
15 dkg palacsintatészta-porhoz hozzáadunk...
1 tojás
250 ml tej
1 ek olvasztott vaj

Elkészítés:
Hevítsünk fel szárazon egy palacsinta sütőt vagy serpenyőt. A serpenyőt gondolatban 3 felé osztom, és oda teszek 1 nagy ek tésztát. Persze attól függ mekkorát szeretnél csinálni A tészta szép babatenyérni helyen elterül vékonyan, aztán elkezd vastagodni. Amikor a lepények széle kezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket. Én kicsit melegre hagytam a serpenyőt, de ha kislángon sütöd, nagyon szép aranybarna lesz. Így kb. 1 perc egy oldal!!!

Mi csak is Juharszirupot( Tesco-ban veszem: ShopRite Pancake Syrup ) használunk hozzá!!! De lehet lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölcs sziruppal, vagy éppen ami van otthon:D

Nigella áfonyaszirupot ajánl hozzá:
125 ml juharszirup
200 g áfonya

2-3 percig hagyjuk bugyogni, és kész is!

Jó étvágyat hozzá!! :)

8 megjegyzés:

Merika írta...

Hű Brigi éhes lettem!!!!Nagyon érdekes, lehet megpróbálom!

Baba írta...

nagyon jól néz ki,én is ki fogom próbálni,csak érjek haza:)

Florci írta...

szupii! jelentem nálunk (3 gyerek már nagycsalád?) mindig van bekeverve! és a tuti az, h keveset is lehet csinálni, mert bár imádják, az enyémek max. 2-t esznek meg belőle.

Rika írta...

De jól néz ki! Ezt ki fogom próbálni és az előre bekeverés nagyon praktikus ötlet.

Krisz írta...

Hmmmmmm! Biztos fini lett! A fotó jól sikerült! Egyszer én is kipróbálom! köszi! :)

evadraga írta...

Ez olyan gusztusos fotó erről a nyaminyamiról Brigi! Máris nyomtatom ki a bejegyzésed és otthon elkészítem! :))) Kösziiiiii! :-D

Névtelen írta...

Mi is szoktunk amerikai palacsintát készíteni, de ez az "előregyártott" palacsinta-por fantasztikus ötlet!!!
Köszi!!!

evadraga írta...

Képzeld Brigi, megcsináltam! :-) Egy adagot sütöttem ki, a többi üvegben vár a sorára.
Az első két darabot majdnem elégettem, de a többi isteni lett! :)) Köszi a receptet! :-D