2009. július 31., péntek

PureFresh QP

Kimla és Didó PureFresh készletének Freebie QP-ét használtam! Egyszerűen első látásra szerelem lett, ez a készlet kell nekem! 




2009. július 30., csütörtök

Az én fotómból...

Secima kihívásán végre az én beküldött fotóm is kisorsolásra került! Nem is számítottam rá, és pont akkor indultunk nyaralni! Reggelenként be-be kukkantottam...és olyan csodás oldalak készültek, most láthatjátok egyben az összeset!

Krisztától


Eralillától


Secimától


Betsietől, ez egy hagyományos oldal..Tegnap mentem érte a postára, gyönyörű... méltó helyre került a polcra:D


Jankától


Oslitól


Szrjudittól


Timótól


Kovaxkától


Darinkától


Tincitől


Sziszitől


Ányitól, ő volt az első:D


Nagyon köszönöm mindenkinek! Szívmelengető érzés mástól oldalt kapni, remélem egyre többen átélitek majd ezt az érzést! Mivel lassan elfogynak a képek, és Secima a Scrapbook.hu-n újra indít egy Adott fotó kihívást, úgy hogy bárki csatlakozhat a követekző szériához szeptembertől!



2009. július 29., szerda

Secima kihívására, Kriszta oldala!

Most egy kicsit váltottam, és kipróbáltam magam minimálba...vagy legalább is valami hasonlót csináltam. Kriszta édes kisfiának fotójából készítettem egy oldalt, amit Didó Make a Wish oldala inspirált!

Felhasználtam:
FanetteDesign AddOn A Summer In The Country side
About love by Elisja WA
Dielle Poetry Bits WA



Scrapbook oldalak élesítése

Már többször gondoltam rá, hogy írok egy bejegyzést a scrapbook oldalak élesítéséről. És most hogy Tinci rákérdezett elmondom, hogy én mit szoktam csinálni!

Mert ugye sok blogban megcsodálom, hogy milyen élesek a kontúrok, minden apró kis részletét szépen kiemelik.

Mielőtt teljesen elkészül az oldalad, már akkor  élesíts a fotón. Filter/Sharpen/Unsharp Mask(de bármelyiket kipróbálhatod a Sharpen-en belül). 
A sötét színeket egy kicsit mélyítem, egy kicsit kontrasztosítom. Ezeket szoktam használni: Image/Adjustments/ Levels.. - Brightness/Contrast.. - Curves.. - Shadow/Highlight(de itt is próbálgasd a többit is)

Mutatok egy példát:

Ezt a két fotót használtam fel a Mi is voltunk gyerekek című oldalamhoz! Láthatod, hogy nem túl jó a minősége, a Scrapbook oldalon, kimondottan rosszul nézett ki! És mivel a fotó a lényeg, állítgattam rajta és a végén elég elfogadható lett. (Sajnos nem tudom pontosan mit csináltam, csak változtattam az értékeket!)



Az elkészült nagyméretű jpg oldalt, lekicsinyíted,- eddig gondolom mindenki így csinálja, majd újra élesítened kell a fenti módokon! Mivel a  méret csökkenésével romlik a minősége!

Ezt természetesen a PhotoShop-ban is meg lehet tenni a Sharpen-nel, de én ACDSee-t szoktam erre használni. Psd file-ból csinálok jpg-t, majd az ACDSee9/Fotókezelő/Szerkesztés/1. átméretezés/2. Élesítés!

 
Ez a kép 700x700 pixelre van kicsinyítve! DE NINCS ÉLESÍTVE!


Ez pedig Élesítés után, kész állapotban!


Remélem tudtam ötletet adni, és sok szép  ÉLES oldal születik majd:D

2009. július 28., kedd

Secima kihívására... Eralilla fotója!

Őszintén megmondom, nem volt egyszerű dolgom Lillácska képével! A fotó adta magát! Most egy kicsit pasztelesedek, hol vannak már azok az intenzív színek:D


Felhasználtam:
Happy Scrap: Nouveau dossier
Nini-lolo: Alpha in harmony



2009. július 27., hétfő

Secima Kihívására Life is for Living...Betsie-nek!!!

Nos, ez is egy ritka pillanatok egyike, szép pasztel színek, finom vonalak... ezek rám nem túlságosan jellemzők. De mindig nagyon imádom, és amikor egy ilyen légies oldalt készítek, annyira tetszik nekem:) Mert mostanában Didó, olyan nagy hatással van rám, mert egyszerűen elképesztő dolgokat tud alkotni. Köszönöm az Inspirációt;)

Secima kihívásán Betsie Eperke kislányának a fényképével dolgoztunk. Bár már időn túl készültem el, de valahogy vártam az ihletre, többszőr neki álltam, de valahogy nem volt jó! De ez Iggeeenn... tényleg tetszik:D


Felhasználtam: Bld Into The Blue Sampler, Coralie: One Day One Year - papír
Coubinette: Still Loving You Addon - Madzag, Pat: Blue Dream Addon - Fű és a gyöngyvarrás


2009. július 26., vasárnap

Ányi Template... Szilvásvárad

Ányi Template-es játékára már tegnap elkészítettem az oldalt, mára még egy-két simítás marad. Ez lett a végeredmény! 

Felhasználtam: Ányi Template,
és a saját 100% Nyár Blogtrain és a Sunfruits Blogtrain készletem

Barlangfürdőről...

Ó én nem akartam senkit lebeszélni a MTapolcai barlangfürdőről. 

Nekünk az volt a bajunk, hogy:
-56 km utaztunk ebből 36 km szerpentínen (két autó is alig fér el) , az erdő közepén térerő nélkül kb 20 km/h- val, és Miskolc környékén talán 1 helyen volt kitáblázva a fürdő.

- Persze fizetős parkoló volt, óránként kb 300 ft, de nekünk nem volt csak 400 apróban, és sehol de sehol nem váltottak nekünk.
Egy lángosos néni közölte velem hogy vegyek nála valamit, pl üdítőt, 275 ft-ért ( gondoltam jó ), és akkor közli, hogy 500 ft-ig ad aprót, azaz 225 ft-ot!!! Mondom neki, hogy 5 db 100ft-osra lenne szükségem, akkor vegyek 2-szer üdítőt...
Bepipultam és nem vettem semmit, próbáltam az utcán váltani, de mindenkinek ez volt a baja...
Aztán egy étteremhez lyukadtunk ki, gondoltam ott csak tudnak váltani, ott rendesek voltak, felajánlották, hogy 500 ft-ért előttük parkolhatunk. 900 ft- helyett 500-ból megúsztuk:)

 
-Már amikor megláttuk, akkor sem tetszett
-1 beléptető kapu volt 10-15 percig álltunk sorba. 2 kiléptető ahol senki nem jött ki, de ott ahol egy halom ember állt, ott engedték ki az embereket is.

-Amíg ott álltunk, olyan bunkóul viselkedtek az emberekkel a dolgozók.. ( egy anyuka a kb 2 éves gyerekével akart egy kapun átmenni, átengedte a picit, de őt nem, úgy kiosztották, hogy miért a gyereket engedi előre... annyira fel voltam háborodva) nagyon ki voltam akadva.

- Semmit nem közöltek, hol az öltöző stb, ott kóvályogtunk (na jó azért megtaláltuk)
- az öltöző az emeleten van. 100 ft-tal működik a szekrény... az egész olyan Szocos, mintha visszamentünk volna az időben, fehér köpenyes, kontyos nénike, mint egy őr ott állt
-Nem tudom hány száz vagy ezer ötlözőre 1 toalett volt!!! Lent állítólag van több.... én már kész voltam teljesen. Egy fiatal párral beszélgettünk, ők is ugyan így gondolták mint mi.
- Tény, nagyon meleg volt, és rengetegen voltak, árnyékot sehol nem találtál, de még a napra is alig találtunk volna helyet.
- Belül a barlang részen, 1 tenyérnyi száraz részt sem lehetett találni, a cuccoknak.
- Bementünk a vízben, a barlangban sodrófolyosó van kialakítva, de annyian voltak, hogy szinte összenyomtuk egymást, minden zaj többszörössére erősödött a barlangban, 5 perc után nem bírtuk tovább.
(- nem mondom, hogy gyerekekkel nem jó ez a fürdő, mert rengeteg gyerekmedence van, de ha ilyen fürdőre vágyék, a Csepeli Strand is jó lenne...)
- Nekem ennyi elég is volt, átöltöztünk. Én a napra 42 fokban, nem akartam menni, így hazaindultunk, de közben megfűztem a férjemet, hogy ne legyen ilyen rossz ez a napunk, menjünk el az Egerszaloki Gyógyfürdőbe( 1,5 óra autókázás ), előző nap is ott voltunk... most sem kellett csalódnunk, kicsit többen voltak, de nem volt zavaró. Volt napozóágy árnyékban, klassz meleg víz(30-40 fokig), a kinti hőmérséklet 42 fok...

Szóval ez a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő, nem is fürdő, hanem strand!!!  Azért ne riasszon el senkit, lehet hogy csak nekünk volt ilyen balszerencsénk, és ha nem ilyen tömeg lett volna , máshogy alakul, és most azt írhatnám, hogy mennyire szupi hely:D

Mutizok egy képet az Egerszalóki Gyógy és Élményfürdőről! Ez Szerdán készült, ekkor kevesebben voltak, mint csütörtökön, de tényleg elsőosztályú!!!


Ha jól megnézitek, nincs tömegnyomor, pedig rengetegen voltak, csak nagyon nagy a területe, és 2,5 óránként szépen váltják egymást az emberek!
Itt mindenki megtalálja a kedvére való medencét, gyerekeknek bent van kis csúzda stb...ez is normálisabb, hogy bentre csinálták az árnyékban, és a szülőnek nem attól kell félni, hogy szénné ég a gyereke.. Parkolás 400-ft ( és nem autómatás, hanem őrbódés fizetés ). A jegyárak felnőtteknek 2,5 óra 2500 ft/fő, de persze tovább lehet maradni!
1 db jégkrém ( Magnum) 600Ft!!!!!
1  0,5 IceTea 400-500 Ft!!! 
Úgy hogy hűtőtáska ajánlott:D

2009. július 25., szombat

Mosoly és frissítő díjak

A héten ugyebár nem voltam itthon, de reggelente bekukkantottam, hogy a fejleményeket nyomon tudjam követni. Láttam is milyen sok díjat kaptam, most meg is szeretném köszönni minden kedves blogismerősömnek, hogy gondoltatok rám! Legszívesebben mindenkinek elküldeném mind két díjat, de már azt hiszem végig ment mindenkin:)


Ezt a mosoly díjat Oslitól, Szotyitól, Csutitól és zsutól kaptam!


Egy-egy frissítő díjat kaptam: Janka, Tinci, Sabee, Timo, Merika, Moani és Zsu-tól.

2009. július 24., péntek

Cewe 10.heti kihívása... My Angel Kincső

Újra köszöntök mindenkit, hazaértünk szerencsésen Szilvásváradról. A GPS nagyon jól működött, örülök, hogy megvettük. Nagyon szép volt minden a szállás is jó volt ( csak a falak voltak egy kicsit vékonyak). Voltunk Egerszalókon, isteni hiperszuper a fürdő, ajánlom mindenkinek!
Tegnap Miskolc Tapolcai Barlangfüdrdőbe mentünk... és jöttünk, ezt szó szerint érthetitek. 5 peret voltunk a vízben, aztán hazajöttünk. Nem akarok senkit megbántani aki arra lakik, de mi soha többet nem megyünk oda! Azért, hogy azt a napot ne rontsuk el visszamentünk Egerszalókra.. 42 fok volt tegnap ott:D Hófehér bőröm tiszta szeplő lett:D 

Alig vártam már, hogy újra alkothassak! Cewe legújabb kihívására készítettem Kincsőről ( barátnőm kislánya) ezt az angyali oldalt:D


Felhasználtam:

Háttérpapír: HP Candy, Az összes elem: Kit Rose Tender by Yelim's, WordArt: Cewe by Krisssz



2009. július 20., hétfő

Freebie ... SunFriuts BlogTrain


Egy újabb BlogTrain indul útjára!
Osli kezdeményezésére most már minden hónapban újabb ingyenes készlettel ajándékozunk meg titeket. Júliusban ezt a csodás színekkel tarkított gyümölcsös készletet töltheitek le!

Az én megállómban gyönyörű élénk színeket, szalagokat, képkereteket és egy teljes ABC-t is találhattok!


Downloads 8papers and 23elements and Full Alpha!
Personal Use Only

link expired

És az állomások ahova betérhettek:

Altalena <-- itt vagy most/ you are here
Arenn
Ányi
Baba
Bea
beszteri
Eralilla
Gigi
giny
Icka
Kovaxka
Kriszta
Kuznyec
Moani
Moncsi
Noncsi
Osli
Secima
Sztrega
Timo

Jó alkotást és sok sok szép oldalt készítsetek a SunFruits BlogTrain összes készletéből!

2009. július 18., szombat

Ízelítő az Új Sunfruits BlogTrain készletemből

Hétfőtől lesz publikus az új SunFruits Megakit/BlogTrain... Én is csináltam egy készletet ezekből a csodás gyümölcsös színekből! Hogy csigázzam a kedélyeket... mutatok egy kis ízelítőt:D


Jövő péntekig nem leszek elutazunk Szilvásváradra:D Most próbáljuk ki a GPS-t élesben... Így biztos odatalálok!

Alkossatok szépeket, ha visszajöttem lesz mit bepótolni, de ha az időm engedi azért feljövök nézelődni:D:D 


2009. július 16., csütörtök

Cewe Kihívására..Wild Girl

Cewe legújabb kihívása, hogy a Troggs: Wild Thing című dalát hallgassuk meg, és hagyjuk hatni ránk a zenét. A vad dolog persze lehet bármi, akár egy őrült, vad érzés, de lehet vadállat, vagy valami állati vad fotó, buli, történet!

Nekem pont kapóra jött ez a fotó, amit csütörtökön készítettem Kincsőről. Vittem nekik egy-egy elemmel működő buborékfújót, teljes extázisba kerültek, és hát mindig kéznél van a fényképező, meg is örökítettem a pillanatot! Biztos lesz még ezekből a fotókból oldal, mert nagyon jól sikerültek!

Most nézzük mit is készítettem:


Felhasználtam: Manda's SC. Call Me Flower, Krisssz: Wild Thing Alpha

Van valakinek egy tuti jó receptje, hogy milyen folyadékkal lehet jó nagy bubikat csinálni, mert persze hamar el is fogyott amit hozzá adtak?



2009. július 13., hétfő

Narcicca template kihívására: Egyszer Régen

Narcicca template kihívására készítettem az oldalt.  Már nagyon rég óta szerettem volna felhasználni ezeket a fotókat, csak az volt a baj, hogy telcsivel készültek, és nem a legjobb minőségben... így csak nagyon kicsi méretben lehetett felhasználni őket. Pont ez a kihívás kapóra is jött, köszönöm is Zsu!


Felhasználtam:

FanetteDesign AddOn SunshineDay
AWP NaturalBeauty Alpha

5-6 évvel ezelőtt készült fotók ezek. Szép időszak volt ez, úgy örülök, hogy elkészülhetett ...


2009. július 8., szerda

Freebie... SummerMemories by Kuznyec

Kuznyec megkért, hogy az elkészült új készletéből csináljak egy oldalt. Nagyon meglepett ezzel a felkéréssel, de úúggyy örültem neki. Még sosem voltam Creativ tag:) 



Kuznyec blogjáról innen/downloads letöltheted!

És amit ebből a csodás készletből alkottam:


És nézzétek meg, hogy a többiek milyen szuper oldalakat készítettek!

Köszönöm Ági:)

2009. július 6., hétfő

Kihívásra - Jázmin...Linsey-nek!

Óh de jó megint itt! Jó pár napja csak néhány percre tudtam felnézni, mert látogatóba érkeztek a férjem szülei. Olyan jó, hogy itt voltak. Vasárnap elvittük őket a Tropikáriumba a Camponába, nagyon tetszett nekik. El is vittem a fényképezőgépet, de akkor derült ki, hogy az elemek le vannak merülve:D Persze kaptam egy kis fejmosást a férjemtől...:)

Ma pedig autószerelőnél voltam, mert valami nyikorog  a kocsiban. Úgy néz ki, hogy a fékbetét annyira kemény, hogy az hallatszik. Kezdem megszokni most már, végül is az a lényeg, hogy nem valami komoly betegsége van. De amíg ott álltam kb. 1-1,5 órát persze délben, tűz vörösre égett a karom. Nagyon fehérbőrű vagyok, nem is igazán szeretem a napot, káros is, és én nem leszek barna tőle! De ez most nagyon fáj ám...

Megcsináltam Christine recepjét is, már régebben el akartam készíteni. Nagyon finom lett, csak annyit változtattam, hogy én csirkemellből csináltam. Bátran próbáljátok ki... gyors nagyon!

És hát itt a legújabb alkotásom. Secima kihívására készült a Scrapbook.hu-n. Linsey, kislánya fényképét adta a kezünkbe. Tényleg ezzel a fotóval nem lehet hibázni, egytől egyig, az összes elkészült oldal csodás lett.


Felhasználtam: SunnySunday megakészlet 9 készletét