2009. július 26., vasárnap

Barlangfürdőről...

Ó én nem akartam senkit lebeszélni a MTapolcai barlangfürdőről. 

Nekünk az volt a bajunk, hogy:
-56 km utaztunk ebből 36 km szerpentínen (két autó is alig fér el) , az erdő közepén térerő nélkül kb 20 km/h- val, és Miskolc környékén talán 1 helyen volt kitáblázva a fürdő.

- Persze fizetős parkoló volt, óránként kb 300 ft, de nekünk nem volt csak 400 apróban, és sehol de sehol nem váltottak nekünk.
Egy lángosos néni közölte velem hogy vegyek nála valamit, pl üdítőt, 275 ft-ért ( gondoltam jó ), és akkor közli, hogy 500 ft-ig ad aprót, azaz 225 ft-ot!!! Mondom neki, hogy 5 db 100ft-osra lenne szükségem, akkor vegyek 2-szer üdítőt...
Bepipultam és nem vettem semmit, próbáltam az utcán váltani, de mindenkinek ez volt a baja...
Aztán egy étteremhez lyukadtunk ki, gondoltam ott csak tudnak váltani, ott rendesek voltak, felajánlották, hogy 500 ft-ért előttük parkolhatunk. 900 ft- helyett 500-ból megúsztuk:)

 
-Már amikor megláttuk, akkor sem tetszett
-1 beléptető kapu volt 10-15 percig álltunk sorba. 2 kiléptető ahol senki nem jött ki, de ott ahol egy halom ember állt, ott engedték ki az embereket is.

-Amíg ott álltunk, olyan bunkóul viselkedtek az emberekkel a dolgozók.. ( egy anyuka a kb 2 éves gyerekével akart egy kapun átmenni, átengedte a picit, de őt nem, úgy kiosztották, hogy miért a gyereket engedi előre... annyira fel voltam háborodva) nagyon ki voltam akadva.

- Semmit nem közöltek, hol az öltöző stb, ott kóvályogtunk (na jó azért megtaláltuk)
- az öltöző az emeleten van. 100 ft-tal működik a szekrény... az egész olyan Szocos, mintha visszamentünk volna az időben, fehér köpenyes, kontyos nénike, mint egy őr ott állt
-Nem tudom hány száz vagy ezer ötlözőre 1 toalett volt!!! Lent állítólag van több.... én már kész voltam teljesen. Egy fiatal párral beszélgettünk, ők is ugyan így gondolták mint mi.
- Tény, nagyon meleg volt, és rengetegen voltak, árnyékot sehol nem találtál, de még a napra is alig találtunk volna helyet.
- Belül a barlang részen, 1 tenyérnyi száraz részt sem lehetett találni, a cuccoknak.
- Bementünk a vízben, a barlangban sodrófolyosó van kialakítva, de annyian voltak, hogy szinte összenyomtuk egymást, minden zaj többszörössére erősödött a barlangban, 5 perc után nem bírtuk tovább.
(- nem mondom, hogy gyerekekkel nem jó ez a fürdő, mert rengeteg gyerekmedence van, de ha ilyen fürdőre vágyék, a Csepeli Strand is jó lenne...)
- Nekem ennyi elég is volt, átöltöztünk. Én a napra 42 fokban, nem akartam menni, így hazaindultunk, de közben megfűztem a férjemet, hogy ne legyen ilyen rossz ez a napunk, menjünk el az Egerszaloki Gyógyfürdőbe( 1,5 óra autókázás ), előző nap is ott voltunk... most sem kellett csalódnunk, kicsit többen voltak, de nem volt zavaró. Volt napozóágy árnyékban, klassz meleg víz(30-40 fokig), a kinti hőmérséklet 42 fok...

Szóval ez a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő, nem is fürdő, hanem strand!!!  Azért ne riasszon el senkit, lehet hogy csak nekünk volt ilyen balszerencsénk, és ha nem ilyen tömeg lett volna , máshogy alakul, és most azt írhatnám, hogy mennyire szupi hely:D

Mutizok egy képet az Egerszalóki Gyógy és Élményfürdőről! Ez Szerdán készült, ekkor kevesebben voltak, mint csütörtökön, de tényleg elsőosztályú!!!


Ha jól megnézitek, nincs tömegnyomor, pedig rengetegen voltak, csak nagyon nagy a területe, és 2,5 óránként szépen váltják egymást az emberek!
Itt mindenki megtalálja a kedvére való medencét, gyerekeknek bent van kis csúzda stb...ez is normálisabb, hogy bentre csinálták az árnyékban, és a szülőnek nem attól kell félni, hogy szénné ég a gyereke.. Parkolás 400-ft ( és nem autómatás, hanem őrbódés fizetés ). A jegyárak felnőtteknek 2,5 óra 2500 ft/fő, de persze tovább lehet maradni!
1 db jégkrém ( Magnum) 600Ft!!!!!
1  0,5 IceTea 400-500 Ft!!! 
Úgy hogy hűtőtáska ajánlott:D

4 megjegyzés:

Ányi írta...

Hát ezért ez elég durva. Bár örülök neki, hoyg végülis jó vége lett a strandolásnak!

Kriszta (hozak) írta...

Hú még jó, hogy mikor arra jártunk nem mentünk be. (Magasnak találtuk az árakat.) Csak a "barlangstrand" körüli parkban sétáltunk, az viszont gyönyörű. Minden jó, ha vége jó. ;-)

Kata írta...

Mi valahogy mindig télen voltunk Miskolctapolcán amikor kevesen voltak, de ez a szerencsénk ezek szerint, mert jó emlékeim vannak róla. Túl kicsi ez a hely a nyári kánikulában. Egerszalók is nagyon tetszett, valóban hatalmas.

LaceE írta...

Tapolcán szerintem még pelenkás koromban járhatam, így túl sok emlékem nincs róla, de tavaly mi is voltunk az egerszalóki strandon. Az bizony elég jó volt :)