2011. február 14., hétfő

Boldog Valentin-napot!!!

Ki volt Valentin? Miért ünnepeljük február 14-én?

Nem ismerjük pontosan a személyét.

Foto


Történet innen

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

Más legenda szerint Valentin i. sz. 269-ben vagy 270-ben római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod".


Minden kedves szerettemnek, és barátomnak, Nektek kívánom, hogy a mai nap szeretetben teljen, és legyen egy picit más mint a többi hétköznap!

Nálunk gyertyafényes melegszendvics vacsora lesz:P





4 megjegyzés:

Janka írta...

Boldog Valentin-napot! Itt, Finnországban ez a barátság napja, ami nekem sokkal szimpatikusabb :) Szóval hyvää ystävänpäivää :)

Rita(006) írta...

Köszönöm a történelmi háttér ismeret megosztását!
/Magyar viszonylatban még annyi hozzáfűzni való (ma adta tudtomra egy olvasóm), hogy Bálint napján, elődeink úgy tartották, hogy ezen a napon választanak párt maguknak a verebek, illetve a madarakat ezen a napon aszalt gyümölccsel etették!/ :)
Meghitt Valentin napot kívánok Nektek a pároddal!

kreatívhit írta...

Köszönöm a posztot.Remélem szuper volt a szendvó :)

evadraga írta...

Én azt kívánom, hogy legyen minden napod Brigi, boldog Valentinnap! :))
Big hugs!