2011. február 9., szerda

Csöröge fánk - Istenem ez csodás!!!!

Ha február, akkor Fánk!:D

De sehol nem találtam az én tökéletes csörögefánk receptemet! Legalább is eddig azt hittem ez a tökéletes, míg nem fordultam kedves C. Erika barátnőmhöz, aki ma átküldte ezt az új receptjét.

Mennyei, csodás és a legfinomabb, amit valaha ettem!


Megosztom veletek, hogy ti is meg tudjátok kóstolni, garantálom, hogy ebből holnapra már nem marad egy szem sem:)

Csörögefánk:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 tojássárgája
1 evőkanál cukor ( porcukrot használtam )
kevés tejföl, amennyit felvesz a tészta ( kb 2 dl )
csipet só

+ én egy pici szódabikrabónát tettem bele, úgy egy kicsi kávéskanál felét! Ettől jól megemelkedik, és könnyű lesz, mintha élesztővel csináltam volna.

Elkészítés:

A hozzávalókból leveles tészta állagú tésztát gyúrok, majd tenyérnyi téglalapokat vágok belőlük. Mindegyik téglalapot bevágom középen hosszában, és a szélső tészta darabokat a nyílásokon áthúzom.
Bő olajban aranybarnára sütöm. Ezt úgy csinálom, hogy felhevítem az olajat, utána a legkisebbre állítom a gázt. A kb 5 db fánkot teszek az edénybe, hogy legyen hely a növekedésre is, és az első 10-15 másodpercre lefedem, majd a fedő levéltele után, amikor már picit megkapta az alsó részét, már fordíthatom is.
Porcukorral megszórva, esetleg baracklekvárral tálalom.

Elkészítés és sütés együtt csak 30 perc volt! Imádom! Azért is írom le ide, hogy megmaradjon ez a recept az utókornak:P

Jó sütögetést!!! Ha megcsináltad, oszd meg velem, hogy hogy sikerült!!:)

.......................................................................................................................................

És hogy mit csináljunk a maradék tojásfehérjével? Én lefagyasztom! De...Itt találtam rá sok receptet!






4 megjegyzés:

Osli írta...

Én szódabikarbóna helyett egy kanál rumot szoktam beletenni. Az alkohol ugyanúgy könnyűvé teszi a tésztát és a rumtól pikáns lesz az íze. Én idén rózsafánkot csinálok. Az is hasonló, csak a tésztát kis négyzetekre kell vágni, az oldalukat röviden bevagdosni, kettőt-hármat egymásra tenni, a közepét lenyomni (ez által összeragadnak) Így kell kisütni, ha kész, a közepébe egy pötty lekvár kerül.

KozRi írta...

Eddig azt hittem, hogy erős és kitartó vagyok fogyi ügyben. De ezt most, jól elintézted Baby! :-)

Rita(006) írta...

Nyami! Kicopyztam magamnak, kipróbálom az tuti!

Kisnyul írta...

Én is megcsinálom. :) Ti mit csináltok a megmaradt tojásfehérjével?