2011. június 26., vasárnap

A heti kedvenceim.... kicsit kielemezve:)**

Van olyan, amikor egy oldalt meglátok, a szememet is alig tudom levenni róla. Ezen a héten többször is jártam így :DDD Kicsit kielemzem, hogy számomra mitől olyan érdekesek.

1. Legelőször Sabee digi oldalán akadt meg a szemem!
Már az oldal formája ( A/4- es) sem szokványos, főleg digiben, mert hagyományos technikánál ezt szívesen alkalmazzák.
Mivel a fotó hangsúlya jobb oldalra terelődik, így az oldalon is ezt viszi tovább.
Nem használt sok színt, fekete-fehér-szürke-narancs és persze a háttér finom barnasága!!! A fekete, a fehér, a szürke és a barna bázis színek, ezeket lehet kombinálni bármivel!
Tökéletessége még abban rejlik, hogy Sabee, ügyesen több fajta anyag típust használt az oldalon: papír, műanyag ( cellux :), fém ( breads-ek, vagy más néven a miltonkapcsok szélei), textil és szövet (szívecske és az anyag virág), tinta, és festékpaca!
Az árnyékolásról sem feledkezzünk meg. A fotó, mivel le van ragasztva mintás rasztószalaggal, így minimális árnyékot kapott, és nem repked a levegőben:D
A kör formák ismétlődnek, és az oldal baloldalának közepétől, a jobb felső sarokba vezeti a szemünket! Itt az a kis narancssárga festékfolt nagyon kellett oda! Aztán a "story" felirat és a ragasztó csík, újra a bal oldalra vezeti a tekintetünket!!!



Gratulálok Sabee-nak ehhez az oldalhoz:))))

2. Második oldalt, egy hagyományost Karolától mutatok nektek!
Vidám nyári színei, az elrendezés és a sok papír darabka mind kedvencem tőle.
Nézzük csak, milyen színeket használt: Zöld-sárga-pink-kék-fehér. Nagyon fontos, hogy a készlet színei, megegyezzenek a fotó színvilágával.
Időt kell fordítani a fotók készlethez igazítására, ezt action-el is megtehetjük. Volt olyan, hogy nekem sem sikerült a részletek színeit szépen megváltoztatni, akkor jön a ff fotó :DD Egy ilyen vidám, élénk színű papírokhoz, a fotónak is világosnak és élénknek kell lenni. Egy szürkésebb, komorabb fotó, nem illene hozzá.
Ha jól megfigyelitek, az oldal középen elválasztódik, de mind két oldala egyensúlyban van, mert a zászlók erőteljesen elhúznák balra az oldalt, ezt kompenzálja a fotóval, az alatta lévő címmel, és a cím alatti kék zászlóformával és a fotó felső és alsó sarkában a kék kör formával!!!.
És persze az sem mellékes, hogy itt is ismétlődnek ezek a zászlóformák, csak a nagyságuk különböző!
Karola is több tipusú anyagot használt az oldalon: Papír, textil (varrás és a masni a komment kártyán), festék (folyékony gyöngyök), műangyag (dekorgumi)
Hagyományos technikánál az árnyékolást, 3D ragasztó párnák használatával, vagy az anyag (pl. karton) vastagságával is elérhetjük ezt a hatást.
Nekem kimondottan tetszik, hogy a cím ilyen erős hatású...:)

Úgy gondolom csodás oldalt készített a héten Karola is!

3. Egy újabb digi oldal, Timó-tól, minimal stílusban!
Nagyon izgalmas, hogy ugyan azt a fotót használta, csak kicsit játszott a távolság beállításával. Az a fotó, amelyik picit színesebb, és az aranymetszés vonalán található, az kapta a fő hangsúlyt. Még a pici gyöngyökkel is ezt erősíti.
Első ránézésre, nem is vesszük észre a színeket, pedig van rajta :D Fehér-fekete-szürke-kék-piros. (Ha megfigyelted, mint három oldalon 5-5-5 színt találhattunk!!)
A kékes árnyalatú fotótól indul a tekintetünk, és bal felé halad tovább, mert a fotó magasabban van, és Dávid is arra felé néz! Majd a csillag csücske, hogy lefelé vastagodik, a bal fotóhoz irányít, ott pedig az az aranyos kis papír hajó utaztat minket tovább a jobb oldali fotóhoz. A komment és a gyöngyöcskék pedig visszavezettek a kiindulásihoz.
A kék szín is ugyan ezt az utat járja be, csak a háttérpapíron... figyeld csak meg!!! Nagyon szuper!!!:)

Szeretem, hogy Timó próbálkozik sokféle stílusban!!


Ez a három oldal, jó kis tanulás volt számomra is. Más szemmel néztem őket, és rájöttem, mennyi hasonlóság van az oldalak között. Mindegy hogy hagyományos vagy digi, a harmóniára kell törekednünk.
Inkább szöszmötöljünk el órákat egy oldalon, de próbáljuk kihozni a legtökéletesebb változatot!

Köszönöm, hogy itt voltál ma is velem! :)***




6 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Remek példaoldalakat hoztál.
"Inkább szöszmötöljünk el órákat egy oldalon, de próbáljuk kihozni a legtökéletesebb változatot" Pontosan fogalmaztál.

hékás írta...

Nagyon szuper, hogy megmutattad nekünk ezeket a gyöngyszemeket, tényleg nagyon nagyon szuper oldalak. És a magyarázatod is tökéletes, élvezetes. Ugye egyszer-egyszer láthatunk még ilyen kedvencek gyűjteményét nálad? Én örömmel olvasnék és tanulnék belőle....

Unknown írta...

Kedves Brigi, komolyan meghatódtam, hogy az én oldalamat is kiemelted, nagyon jól esik az elismerésed! Annál is inkább, hogy ennyire észrevetted az oldalon az apró részleteket is, és főleg az árnyékokat! köszönöm :-* :)

Era85 írta...

Nagyon köszönöm ezt a sok infót! Hihetetlenül jól megfogalmaztad az elemzésed! Könnyed, érdekes és kifinomult volt! Kérlek legyen ilyen legközelebb is!!!!! Ebből annyit, de annyit tanultam most!!!!! KÖSZÖNÖM!!!!

evadraga írta...

Igen Brigi! Ez a bejegyzésed és a felhozott gyönyörű példa-oldalak is nagyon sokat segítettek nekem a minél jobb elrendezés, harmonikus színhasználat, címfeliratok, tekintet-vezetés megtanulás, és helyes alkalmazás terén.
Kérlek, írj még ilyeneket, imádom ahogy csinálod, ahogy magyarázod! :) És köszönöm!!
Oh, és legyen kérlek, saját oldalad is, amin elmeséld, hogy mit-miért pont-úgy! :DD
Szépnapot! :)

Mounier Noémi - Kolibri írta...

Brigikém, meghatottan olvasom soraid, mert úgy érzem (remélem igazolod a képernyő túloldalán egy bólintással :)), hogy nem bántad meg a tanfolyamunkat. Amikor vége volt a tanfolyamnak, akkor pont ezt erre gondoltam, mert velem is így volt (talán még mondtam is?), hogy egyszer hallja az ember és utána már könnyedén eszébe jut az oldalaknál, na meg alkotás közben! :) Nagyon-nagyon ügyin elemezted! :)