2010. december 16., csütörtök

hmmmm... hogy is lesz a karácsony?

Egy hét és itt a Szent este!
Minden évben, ilyenkor azon gondolkodok, mit is főzzek ebben a 3 napban. Idén könnyedén megoldottam a dolgot.... tanulva az előző évek bakijaiból:D

Náluk a jelszó, az egyszerű és hagyományos:

1. Rántott hús, magvas panírban.... és aszalt szilvával töltött csirke mell, krumplipürével.

2. Töltött káposzta

3. Majonézes burgonya saláta( lila hagymával és tojással)

4. Sajtos kifli ( talán sajtos tölteléket teszek bele) Ezt még nem próbáltam, de egy kis ismerősöm ( Adrienn ) szerint, nagyon finom:)

5. Hamis Somlói galuska : Én úgy csinálom.... piskóta kockák, lelocsolva rummal vagy tejbe csepegtetett rumaromával, szórok rá darált diót és mazsolát ( szeretem benne a banán szeleteket is) és rá a vaniliás puding, a következő réteg ugyan így, csak csoki pudingot teszek rá!!! A végén tejszínhab és csokiöntet!

Szent este anyukáméknál fogunk ebédelni, ott lesz fincsi halászlé és töltött húsi... vacsorára frissen fogom kisütni itthon, a rántott húst.

1. nap a nagymamámékhoz megyünk, ott is lesz minden finomság!

2. nap pihizünk

Győrbe, a férjem családjához, csak január első hetében látogatunk el, mert oda több nap kell, mire mindenkit végig járunk:))

Várom a karácsonyt... bár tavaly óta, mi a felnőtteknek nem ajándékozunk, azért egy pici meglepi mindig van a fa alatt:D 

Annak örülünk, hogy együtt lehetünk. Egyre több családtól hallom, hogy ők is hasonlóan oldják meg az ünnepeket. Arra próbálják a gyerekeket is tanítani, hogy kis ajándék mellett, sok családi játék, társas, kártyázás legyen! Végül is tényleg ez a lényeg, de nehéz az átállás a szülőknek is és a gyerekeknek is, bármennyi évesek is legyünk.... 





8 megjegyzés:

T írta...

Köszi Brigi, hogy bekukkanthattunk egy kicsit az életedbe. Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok neked és családodnak. És mi is hasonlóan oldjuk meg az ajándékozást. A gyerekeknek kell felejthetetlenné tenni ezt a pár, családdal együtt töltött napokat. És ez nem a méregdrága ajándékokon múlik. De persze nekünk felnőtteknek és szülőknek is sok csodás pillanat jut.

Szilvi írta...

Így van, így van, nálunk is maradnak a jelképes ajándékok és az igazi öröm a közösen eltöltött idő, a kulináris élvezetek rengeteg szaloncukorpapírral és egy kis punnyadás jó filmekkel.
Boldog karácsonyt Brigikém!

DAnett írta...

Nálunk is jelképes a karácsony, 1-2 apró dologgal. Mi is az együtt töltött időt tartjuk a legfontosabbnak! Jó kis menüt állítottál össze Brigikém, biztosan ficsi lesz :) Jó főzést!

Tinci írta...

Akkor jöttök Fényszarura? De jó lenne talizni!

kreatívhit írta...

Csodás Ünnepeket.Jó évzárást minden tekintetben.

Merika írta...

Jó hallani Rólad! A menüvel jó ötletet adtál, köszönöm!A desszert pedig nagyon izgalmas! Valóban a Karácsony nekem is az együttlétről szól,és a nagy ajándékozás külsőség, nem a szeretetről szól. Nagyon boldog ünnepet Nektek!

Secima írta...

Jó kis program. Tényleg nem az ajándékozás a legfontosabb. Jó főzőcskézést!

Noncsi írta...

Boldog karácsonyt!!!

Az ajándékozás nálunk is hasonlóan történik. A gyerekek kihagyhatatlanok, a felnőtteknek pedig a gyerekek öröme jut, ami felejthetetlen.
Mi most Monopolyban nyomolunk tegnap óta. Imádjuk! :)