2011. július 25., hétfő

Új projekt - Week In The Life by Ali Edwards


Múlt héten, Sabee hívta fel a figyelmem, hogy Ali Edwards blogján, mától indul a " Week In The Life". Már tavaly is, figyelemmel kísértem az eseményeket, de idén belevágok.

Nem kell mást tenned, hogy ezen a héten, tollat és fényképezőgépet ragadsz, és mindent dokumentálsz magadnak papírra. Addig van is időd, kigondolni, hogy milyen is lesz az albumod. Ezt digitális és hagyományos változatban is elkészítheted. Én hagyományost szeretnék csinálni, vagy is hivatalosan Hibrid lesz, mert tuti nyomtatok ki majd hozzá dolgokat.

Nagyon izgalmas!!!:)))




2011. július 22., péntek

SB.hu Vázlatterv kihívás


Elérkezett a hónap utolsó kihívása, melynek házigazdája Gigi, aki egy csodás vázlattervvel készült számotokra. Nektek csak az a feladatotok, hogy ez alapján készítsetek egy hagyományos, vagy digitális oldalt. Hagymásoknak, kivágható sablonnal is készült.



Remélem minél többen részt vesztek a kihíváson, várjuk a szebbnél szebb oldalakat. Addig is nézzétek meg az eddig elkészült alkotásokat. Én most nem tudtam készülni erre, de be fogom pótolni:)




Madárházikó készítés - Birdhouse by Chic'n Scratch

Szeretnél te is egy ilyen édes kis madárházikót készíteni? Akkor látogass el a Chic'n Scratch oldalára. Itt megtalálod a letölthető mintát, amit egy A4-es fotó kartonra nyomtathatsz, vagy sb papírból is kivághatsz A4-es méretet, de akár sablonként is használhatod:)))



A videót is megnézheted, nem bonyolult. Akár ajándékot is tehetsz a dobozkába.... nagyon édes nem? :)



Szép hétvégét mindenkinek! :)****



2011. július 21., csütörtök

Esküvői ajándék doboz

Most hétvégén lesz a barátnőm esküvője. Neki készítettem ezt a dobozt ajándékba. Nem hagyományos esküvő lesz, Jászsági népviseletben lesznek, úgy hogy a színeket is próbáltam úgy össze válogatni, hogy olyan magyaros legyen :D



Az ötlet sajnos nem az enyém, hanem Scrappassion (Agnieszka-é)! :)))))) Itt is nagyon nagyon köszönöm neki!!! Leírást nem találtam a blogján, de azt írta egyik bejegyzésében, hogy aki szeretne ilyet készíteni, a fotók alapján próbálja lemásolni a figurákat! Én is így tettem.

Mi nem vettünk ajándékot, hanem anyagi hozzájárulással támogatjuk az ifjú pár jövőjét, ezért is készült ez a doboz, mert a fehér virágminta mögött egy zseb van, és oda lehet betenni azt amit a házaspárnak szánunk.

Akkor mutatom az oldalakat közelről:


Az autós volt egy kicsit macerásabb, de nagy élvezettel készítettem!
Ott mögötte, látszik is a bedugdosott pénz:))



A babakocsi elkészítése volt a legkönnyebb, csak egy kört kellett cikkekre vágni :)



A víz hullámzása annyira jó lett, nagyon tetszik nekem így!



Nagyon sokáig kerestem az idézetet, nagyon sok van a neten, de a legtöbb, meghívóra vagy szerelmes idézet. Én pedig valami gratulációs, köszöntő verset szerettem volna. Ez volt talán a legjobb amit használhattam. A CEWE esküvői freebie-jéből kiválasztottam ezt a keretet, ami az idézetet díszíti.



Daisy D papírokat és égkék alap kartont használtam, a doboz pedig 10x10cm-es.



Szívből ajánlom mindenkinek, jó szórakozás egy ilyet készíteni. :))



2011. július 17., vasárnap

Nigella Lawson - Instant amerikai palacsintája

Ezt a receptet akkor ismertem meg, amikor májusban, Dorkánál vendégeskedtem. Hamarosan ki is próbáltam a receptet, és nagyon finom volt.

Nagyon egyszerű, nagycsaládosoknak pedig igen kiadós. Abban különbözik a többi recepttől, hogy a száraz anyagokat előre összekeverjük és úgy tároljuk. Így amikor szükségünk van rá, pillanatok alatt készre sütjük.

Ilyen lett az én amerkai palacsintám!


Recept a következő:

Palacsintatészta-porhoz:

60 dkg liszt
3 ek sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 mokkás kanál só
4 dkg finom szemcséjű cukor vagy vaníliás cukor

Ezt jól összekeverjük és jól zárható edénybe tároljuk. Én befőttes üvegekbe tettem.

Amikor pedig kisütjük a következőket kell tenni:
( én már rögtön dupla adagot készítek, ha megmarad, másnap is nagyon finom )
15 dkg palacsintatészta-porhoz hozzáadunk...
1 tojás
250 ml tej
1 ek olvasztott vaj

Elkészítés:
Hevítsünk fel szárazon egy palacsinta sütőt vagy serpenyőt. A serpenyőt gondolatban 3 felé osztom, és oda teszek 1 nagy ek tésztát. Persze attól függ mekkorát szeretnél csinálni A tészta szép babatenyérni helyen elterül vékonyan, aztán elkezd vastagodni. Amikor a lepények széle kezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket. Én kicsit melegre hagytam a serpenyőt, de ha kislángon sütöd, nagyon szép aranybarna lesz. Így kb. 1 perc egy oldal!!!

Mi csak is Juharszirupot( Tesco-ban veszem: ShopRite Pancake Syrup ) használunk hozzá!!! De lehet lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölcs sziruppal, vagy éppen ami van otthon:D

Nigella áfonyaszirupot ajánl hozzá:
125 ml juharszirup
200 g áfonya

2-3 percig hagyjuk bugyogni, és kész is!

Jó étvágyat hozzá!! :)

DHD ScrapLift kihívására - Little One

Mostanában nem nagyon szoktam részt venni kihívásokon, de tegnap időm és kedvem is volt egy kicsit kalandozni. Mörjike shopjában találtam egy Scraplift Challenge játékot, ahol ezt az oldalt kell liftleni.
Ági és Szabi közös készlete a Cuddly Baby, annyi lehetőséget rejt, hogy gondoltam ebből fogom elkészíteni az oldalam.



Egyedül a háttér kiválasztásával gyűlt meg a gondom, de örömömre megtaláltam ezt a sötét gyönyörűséget. Mindig is imádtam az ilyen finoman barázdált papírokat. Régebben a maszatos, pacás... most pedig inkább, a textúrált papírokat szeretem.

Az oldalam pedig ilyen lett!


Ha van kedvetek, ti is vegyetek részt minél több kihívásban, és próbáljátok felülmúlni az eddigi oldalaitokat, vagy próbáljatok ki más stílust. Jó egy kicsit változtatni :)))




2011. július 15., péntek

Hagyj nyomot! SB.hu kihívás

Ma új heti kihívás - Hagyj nyomot!- indult az SB.hu-n, melynek házigazdája Mörjike. A kisfia segítségével, készített nekünk, egy kéz és láb lenyomatot. Ezt kell felhasználni az oldaladon.



Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor a fórumból töltsd le a freebie-t, majd a Hagyj nyomot galériába töltsd fel az elkészült alkotásod!

Én ezt a színes, édesen ragadós oldalt készítettem el Sacáról!

Felhasználtam:
Sugar shock blog train collab




2011. július 14., csütörtök

CT Mörjike Desigsn: Cuddley Baby Collaboration with Szabina Korsós

Egy csodálatos bébis készletet hoztam ma nektek. Két magyar dizájner, Bíró Ágnes (Mörjike) és Korsós Szabina (Sabee) összefogtak, hogy egy ilyen szépséges készlettel örvendeztessenek meg minket.


Az oldalam pedig magáért beszél. Az első scapbook-találkozós fotók közül választottam ezteket Sáráról. Már rég óta oldalba akartam foglalni, de erre a készletre vártam:D





2011. július 13., szerda

Lazulj velem ... szólánc!!

Most indítottam útjára egy szóláncot a scrapbook.hu-n.
Gyertek velem játszani :P




2011. július 10., vasárnap

Saját oldalam elemzése

Mörjike The Patriot készletéből készült egy oldalam a keresztfiúnkról. Akkor megígértem, hogy egy kicsit mesélek róla.



Először mindig végignézem a készlet elemeit, egyesével.
Aztán keresek egy képet, ami illik a készlethez és a témához.
Utána választok egy keretet, vagy készítek papírból, vagy PS-el.
Az hogy milyen lesz az elrendezés, ilyenkor még nem tudom, de törekszem arra, hogy legyen rajta:
- több réteg papír, papírdarab
- komment és dátum
- Cím, ami színében, vagy nagyságában, kitűnik az oldalból
- díszítő elemek, pl. masni
- ha van akkor ragasztószalag vagy kapocs, így még valóságosabb
- figyelek az árnyékolásra
- a fotót, a készlet színvilágához igazítottam, kicsit levettem a színmélységéből, szaturáltságából.

Na és akkor pakolgatom az elemeket. Amit megfigyeltem már mások oldalán is, hogy nem mindig kell az elemeket a funkciója szerint használni, pl. a képkeret, ha megfigyeled, kétszer is szerepel az oldalon, és a második csak díszítésként.
Amikor úgy éreztem, hogy elkészültem, a mentés és kicsinyítés után látom igazán, hogy jó e.

Az első képet mikor megláttam, valahogy éreztem, hogy nem jó valami. Ilyenkor újra elkezdem rakosgatni a dolgokat, így született meg a második kép.

Nézd meg a különbséget.... a 2. sokkal összeszedettebb lett.


Az első amit észre vehetsz, hogy a csillagokból készített zászlót, alulra helyeztem át, mert az ívelése úgy körbefogja a fotót.
A bal alsó részen a csillagokat és a kör díszt, felülre tettem, mert az a papírtépés, nagyon elvonta a szemem, így hogy egy kicsit takarásban van, nem olyan feltűnő.
A három kis kitűzőt pedig bal oldal közepére helyeztem.
A háttérpapít is világosabbra cseréltem, hogy jobban kiemeljem a mintás papír formáját.

És akkor hogy mit lát a szemünk, mikor először megnézed:


A címtől elindul a tekintetünk és így megy körbe, de az első változatnál, a tépés és az alsó díszítés elvonta a figyelmet.

A második változatnál: a címtől a körforma felé, majd a díszítő képkeret és a gemkapocs, a komment irányába vezeti a tekintetünk. A dátum és a zászló forma pedig megadja az alsó ívet.

Remélem egy kicsit tudtam segíteni abban, hogy átlássátok az oldalaitokat, mielőtt még publikáljátok. Persze ez csak az én meglátásom. Nem biztos, hogy mindenkinek így tetszik :)

CT Rainbow Designs: Walls Kit

Pénteken megjelent Rainbow Kata új készlete Walls. A készlet kapható a Two Little Pixels-nél! 10 papírt és 30 elemet tartalmaz.


Az oldalam pedig Sáriról készült. Próbálok mindig úgy fotózni, hogy már gondolok arra, egyszer egy scrapbook oldalon látom viszont a képet :D


Felhasználtam:
Rainbow Designs: Walls
Caroline Designs: Crazy WA
Font: Give you glory




2011. július 8., péntek

SB.hu Technikai kihívás: Virágba borultunk

Ha Péntek, akkor friss kihívást indul a scrapbook.hu-n!!!
A címe: Virágba borultunk!!

Nagyon sokat tanulhatunk ezekből a heti játékokból, most is nagyon kitett magáért a KCS! :))
A hagyományos részét Sapimanó készítette, ahol videóban mutat be, hogy hogyan kell rayheres papír szirmokból virágot készíteni.
A digitális részhez, pedig Beszteri és Mörjike készített cikkeket az elemek átszínezéséről. Minden Photoshop használónak ajánlom, hogy ezeket a technikákat megtanulja, mert szinte minden oldalamhoz én is alkalmazom.

Lassan vége a szabadságomnak. Kedden olyan kirándulós idő volt, így felmentünk a Normafához, ott készültek ezek a fotók.

Ez az oldalam attól másabb mint a többi, hogy a háttérpapíron kívül, minden át van színezve, semmi sem olyan mint az eredeti.

Felhasznált anyagok:
DHD 2011 iNSD bloghopp freebie
Mörjike Designs: Paint Accent és Sewing Kit (varrás ) és Tape it Easy




2011. július 6., szerda

CT Dido Designs Girl Things Notion set 07.

Dia, egyszerűen tűkön ül.... és tervez, meg alkot!!! A mostani újdonsága egy különleges tapasz, amelyek ezeket a csodás virágokat díszítik! Ez a gyönyörűséget az A5D shopjában találhatod meg!


Ezek a borderek pedig itt vásárolhatók meg!




Az oldalamat, pedig Dia Monster family készletéből készítettem.





CT The Patriot by Mörjike Designs

Július 4.-e, nálunk nem ünnep, de Ági(Mörjike) ezzel a The Patriot készletével számomra ünnepnapot csinált. Hogy én mennyire szeretem ezeket a színeket. DHD shopjából, te is megszerezheted!



Keresztfiúnk egyik fotóját használtam. Nem gondoltam volna, hogy ezt valaha oldalba foglalom. Láthatjátok, soha nem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk egy ilyen katonás fotóra :)


Felhasználtam:
Mörjike Designs: The Patriot
SS avh freebie alpha


Legközelebb ezt az oldalamat fogom kielemezni. Ha van kedved látogass el majd, a következő napokban! :)



2011. július 3., vasárnap

CT Dad&Me mega pack by Dido Designs

Egy kicsi késéssel, de mutatom Didó két hete megjelent babás készletét! Na, a gyönyörű színei, és a csodás babucis elemek, ellenállhatatlanok :)) A Dad&Me mega pack kapható az A5D shopjában, persze külön-külön is megvásárolható, Dia boltjában!



Keresztfiúnk öcsikéje, már két éves,
de egy babafotójából készítettem most egy oldalt!

Felhasználtam:
Dido Designs: Dad&Me
SS avh Freebie alpha