2011. február 24., csütörtök

CT Dido Designs: Monster Family

Ma két készlet is hozok Dido keze munkáiból. Az első, a fantasztikus Monster Family Kit!



A készletből pedig Sára, egyik csokoládé-maszatos fotóját választottam, ami még 2009, augusztusában az Első Scrapbook találkozón készült!





CT Dido Designs: Boy Zone

Dido a fiúkra is gondolt, és ma megjelent Boy Zone készlete! A5D shopjában megtalálod!


Az oldalam, pedig Bencikéről készült, kiről másról... itt még olyan picike volt!
Imádom a huncut mosolyát!:P





2011. február 20., vasárnap

Everyday - Beszteri Pontgyűjtő kihívására

Február 28.-ig tart Beszteri: Szerelem, szeretet, gondoskodás pontgyűjtő kihívása a scrapbook.hu fórumjában. Gyönyörű freebie-ket készítettek a lányok, és azok közül is Eszter egyik wa-ját használtam az oldalon.

1 hónapja megszületett a kolléganőm kisfia, Szabolcs. A múlt héten voltam náluk babanézőben, és ott készült a piciről ez a fotó!




Felhasználtam:
Fanette: Cherish For love add on
Ameliescrap: Relaxing break
Dido Designs: blog_freebie_template
Ptitesoruis: Crazy Cardboard Alpha
Beszteri: WA




2011. február 17., csütörtök

CT Pink Spring mega pack by Dido Designs

Nekem leesett az állam, mikor megláttam Didó Pink Spring készletét! Télűző, tavaszváró tüneményes készlet, amit vagy mega pack-ban vagy külön külön is megvásárolhatsz az A5D shophában.


Nem volt könnyű dolgom, mert bőség zavarában néha túl tudom pakolni az oldalakat. De a végeredmény, nem is lett túl zsúfolt.
A saját baba fotómat használtam fel hozzá, és az idézet is annyira találó, ezt vehetjük üzenetnek is a továbbiakra!:)







2011. február 14., hétfő

Boldog Valentin-napot!!!

Ki volt Valentin? Miért ünnepeljük február 14-én?

Nem ismerjük pontosan a személyét.

Foto


Történet innen

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

Más legenda szerint Valentin i. sz. 269-ben vagy 270-ben római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod".


Minden kedves szerettemnek, és barátomnak, Nektek kívánom, hogy a mai nap szeretetben teljen, és legyen egy picit más mint a többi hétköznap!

Nálunk gyertyafényes melegszendvics vacsora lesz:P





2011. február 12., szombat

Zabkása ...hmmmm:P

Hogy mit is eszek mostanában...hmmmm zaaaabpeeeeheeelyt!



Kétféle ember létezik, aki szereti vagy nem szereti! Ha még nem kóstóltad, akkor ki kell próbálnod, mert ez mennyei és egészséges!

Idézet: activia.hu

"A zab zabpehely formájában az egészséges reggelik elmaradhatatlan alkotója, de felhasználása ennél változatosabb lehet: Amerikában süteményt, Belgiumban sört készítenek belőle.

A zabpehely kevés kalóriát tartalmaz, viszont rost- fehérjetartalma magas, amely hozzájárul, hogy tartalmas és tápláló étel legyen. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is.

A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát. Fogyasztása minden korosztály számára kedvező lehet, de kisgyermekek, kismamák, és idős emberek táplálásában játszhat kiemelkedő szerepet."

Bár én nem vagyok kisgyerek, sem kismama, és még idősnek sem idős, még is imádom a zabkását, ami számomra a gyermekkorom íze! A nagymamám mindig ezzel tömött, hogy ez nem hízlal:P Na jó volt is oka, mert sosem voltam az a nádszálkisasszony! :D:D

Rengeteg zabkása receptet találhattok a neten, mindegyik nagyon finom lehet!!!

Zabkása,- ahogy én szeretem:
4-6 tálka

- 1l tej ( ha nincs elég tej itthon, akkor vizet is teszek bele )
- 10 evőkanál zabpehely ( lidl féle, mert ez olyan finom apró szemű )
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- édesítő szer vagy bátraknak cukor:P

Tetejére: kakaópor, fahéj, lekvár vagy málnaszörp!

Szóval ez rém egyszerű!
Felteszed a tejet melegíteni, közben beleszórod a vaníliás cukrot, és az édesítőt ( vagy cukrot). Amikor már melegszik a tej, beleteszed a zabpelyhet, és ha felforrt, azonnal le is veheted a tűzről.

Ilyenkor még jó híg, a tejben úszkálnak a fincsi zabpelyhek... és most merőkanállal tálkákba szedem.
Itt kb 30 perc alatt szépen hűl, közben csodálatosan megdagad és felszívja a tejet. Olyan állagú lesz, mint a boltokban kapható tejberizs!

Fotót nem tudtam csinálni, mert mindig elfogyott mire elővehettem volna a fényképezőgépet:PP
Reggelire, uzsonnára, vacsorára is kitűnő!

Jó étvágyat!


CT Rainbow Designs: Winter Tales

Rainbow Designs, azaz Kata, péntekenként hoz számunkra újdonságot. Most egy téli készletet készített, melynek kellemes színei azonnal levett a lábamról. A Winter Tales készletet Two Little Pixels shopjában vásárolhatjátok meg!
De egy kis ízelítő freebie-t, megtalálsz Kata blogján is!



Az utóbbi néhány hónap, elég nehéz volt számomra. Nem volt kedvem alkotni, valahogy minden összekuszálódott körülöttem. De végre kisütött a nap... és talán már elmondhatom, hogy a régi vagyok! Higgyétek el, ez a körülöttem lévőknek nagy öröm:P



Komment:
"Már azt hittem, hogy vége a télnek.
Legszívesebben, borítékba tenném,
ezt az utolsó 3 hónapot, ragasztanék
rá jó sok bélyeget, és feladnám a semmibe."




2011. február 10., csütörtök

CT Dido Designs: Fresh Love Mega Pack

Ma Didótól, egy fantasztikus Mega csomagot hozok! A Fresh Love Mega Pack, tartalmazza ezt a csodás készletet, template-et és QP csomagot is, most 50%-os kedvezménnyel, 8 $-ért megvásárolható az A5D shopjában.


Rájöttem, mennyire szeretem a fehér hátteret, főleg ha ilyen szép élénk színek vannak a készletben. Két oldalt is készítettem belőle, barátnőmről és Sacáról!




Nekem ez tetszik jobban! Felhasználtam hozzá,
Dido Designs: feel the line pack X template csomagját is!





További szép estét kívánok.... :)



2011. február 9., szerda

Csöröge fánk - Istenem ez csodás!!!!

Ha február, akkor Fánk!:D

De sehol nem találtam az én tökéletes csörögefánk receptemet! Legalább is eddig azt hittem ez a tökéletes, míg nem fordultam kedves C. Erika barátnőmhöz, aki ma átküldte ezt az új receptjét.

Mennyei, csodás és a legfinomabb, amit valaha ettem!


Megosztom veletek, hogy ti is meg tudjátok kóstolni, garantálom, hogy ebből holnapra már nem marad egy szem sem:)

Csörögefánk:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 tojássárgája
1 evőkanál cukor ( porcukrot használtam )
kevés tejföl, amennyit felvesz a tészta ( kb 2 dl )
csipet só

+ én egy pici szódabikrabónát tettem bele, úgy egy kicsi kávéskanál felét! Ettől jól megemelkedik, és könnyű lesz, mintha élesztővel csináltam volna.

Elkészítés:

A hozzávalókból leveles tészta állagú tésztát gyúrok, majd tenyérnyi téglalapokat vágok belőlük. Mindegyik téglalapot bevágom középen hosszában, és a szélső tészta darabokat a nyílásokon áthúzom.
Bő olajban aranybarnára sütöm. Ezt úgy csinálom, hogy felhevítem az olajat, utána a legkisebbre állítom a gázt. A kb 5 db fánkot teszek az edénybe, hogy legyen hely a növekedésre is, és az első 10-15 másodpercre lefedem, majd a fedő levéltele után, amikor már picit megkapta az alsó részét, már fordíthatom is.
Porcukorral megszórva, esetleg baracklekvárral tálalom.

Elkészítés és sütés együtt csak 30 perc volt! Imádom! Azért is írom le ide, hogy megmaradjon ez a recept az utókornak:P

Jó sütögetést!!! Ha megcsináltad, oszd meg velem, hogy hogy sikerült!!:)

.......................................................................................................................................

És hogy mit csináljunk a maradék tojásfehérjével? Én lefagyasztom! De...Itt találtam rá sok receptet!






2011. február 6., vasárnap

Love by Rainbow Designs CT

Rainbow Kata, Valentin-napi készlete a Love, arra ihletett, hogy kedves barátosném esküvői fotóját használjam fel. A Two Little Pixels shopjában te is megtalálhatod, még mindig akciósan.


Boldog Névnapot Dorka:)*





2011. február 2., szerda

CT New Waves page templates by Dido Designs - Pretty girl

Didó, mától a 7thheavendesigns.com -nál vendégeskedik. Ez alakalomból jelent meg legújabb template csomagja. Az utolsó Nostalgic Moments készletét használtva, készült el ez az oldalam.


Nostalgic Moments by Dido Designs@ After five designs



New Waves page templates by Dido Designs@7thheavendesigns


+ Music .... Bruno Mars: Grenade

Egy újabb kedvencemet mutatom meg nektek! Imádom most ....
Angol és magyar szöveg itt található.