2010. március 30., kedd

CT Pink Lotty Designs: Easter Time

Monicca Easter Time készlet imádnivaló kis csibékkel és pompázatos virágokkal és papírokkal már megvásárolható DDD shopjában!


Az oldalam pedig....






2010. március 28., vasárnap

ADDS 2 Lifteljünk - Március

Eltelt egy újabb hónap, és itt vagyunk az ADDS 2 játékunkkal! Az előző hónap oldalát itt megnézheted!
Dorka eszméletlen választása volt Karola ezen oldala. Már első látásra szerelem volt, és mikor megtudtam, hogy ez lesz a következő feladatunk.... hűű szárnyaimat csapkodtam örömömben:D

Nézzétek az elrendezését, a színharmóniáját, a csodás virágait, és a folyékony gyöngy használatát, amiben ő a legprofibb!



Tudtam, hogy úgy ahogy van, én ezt az oldalt le fogom koppintani, mert minden annyira tetszik rajta! Persze saját kereteim és készleteim meghatározták milyen is lesz, de a végeredmény szerintem csodaszép lett. 


Hamar össze is állt az oldal. A virágok nagyon tetszenek. Pont előtte sikerült beszereznem ezeket a fehér Prima virágokat. Majd gomb helyett a Rayherben kapható bibéket tettem bele! Olyan szép lett. Volt még itthon ilyen nagy gyöngy gombom, és kettő virág közepébe azt tettem!

Ezen a fotón kb. 4 éves lehettem. A nagymamám jelmezeket is készített, csodálatos dolgok kerültek ki a kezei alól. Nagyon finomakat főzött, szaloncukrot készített és árulta karácsonykor. Sajnos körülbelül 1 évvel később 54 évesen elment, de lélekben soha nem hagyott el minket. A szüleim annyi minden jót meséltek róla, hogy teljesen összefolyik bennem, hogy ez az én emlékem, vagy csak amit hallottam a mamiról!

Az oldalon a következő komment olvasható:

"Ezt a ruhát az én drága nagymamám varrta nekem. Tudom, hogy mennyire szeretett engem, mindig azt érzem, hogy itt van velem.... tőle és anyukámtól örököltem a kézügyességemet."



A barna papír széle, nincs teljesen leragasztva, hogy egy kis bújtatott kommentárt tudjak elhelyezni alá. Ma megyünk a szüleimhez, és apukámat fogom megkérdezni, hogy mi is ennek a ruhának a története, mi történt ezen a napon, talán farsang volt? De ez mind rá fog kerülni az oldalra! Szeretném elkészíteni ennek az oldalpárját, így lenne csodálatos az albuma! 



Felhasználtam:

DaisyD féle rózsaszín háttérpapír a Scrapbook.hu-ról, fotó karton,
A barna papír Rayheres, és a bibék is. Martha Stewart csipke lyukasztója a SSS-től!
Prima virág, Pébéo folyékony gyöngyök, Bo Bunny miltonkapocs,
American Craft betűk. A SB.hu klubnapján Linsey lyukasztójával készített scalloped kör minta, és Beandy lyukasztójával készült kis faág! A csillogós szalag a Kreatív Hobby-ból való! A négyes szám, Auchan-ban kapható dekorgumi matrica!


Azt hiszem végre megértettem, hogy miért is készülnek a scrapbook oldalak. Mennyi érzelmet, történetet rejtenek a papírok! Végre én is igazi Scrapbook oldalt készítek!!! Már 5darab 12x12-es oldal lapul az albumomba, és nincs olyan nap, amikor ne nézném át őket! Imádom....

A többiek oldalát a blogjukon megnézhetitek: Dorka, Danett, Secima




2010. március 25., csütörtök

CT Timo Designs: Remember the moment

Öröm számomra, hogy Timó készleteivel alkothatok!  Az egy kedvencem most a Remember the moment! Szeretem a rajzos elemeket, a színeit, a sok sok  lehetőséget, amit rejt! 


Ezt a két oldalt készítettem Timo CT tagjaként....






Kreatív Blogger Díj

Nagyon köszönöm lányok, hogy megkaptam tőletek a Kreatív blogger díjat!:D

Krisz,  Noncsi, Darinka, Timó, Merika


A díj szabályai:
1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, akitől kaptam.
2. A logót ki kell tennem a blogba.
3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam.
4. Írnom kell magamról 7 dolgot. 5. Tovább kell adnom 7 embernek.
6. Be kell linkelnem őket.
7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.


Nagyon köszönöm lányok, olyan boldog vagyok!:)

És a 7 dolog rólam:
1. Szeretem a növényeket, bár itthon egyet sem tartok ( régebben pedig tele volt a lakás )
2. Sokszor adok hálát az égenk, hogy ilyen életem és ilyen családom van!
3. Nem szeretem a kólát:D
4. Próbálom megérteni az emberek viselkedését, és nem elitélni őket!
5. Gyerekkoromba azt mondtam, hogy jobban szeretem az állatokat, mint az embereket, ez mára már megfordult...:D Ez annak köszönhető, hogy ritkán járok be a városba... 
6. Csodálatos gyermekkorom volt, sokat voltunk a nagymamámnál! Azt sajnálom, hogy ha lesznek gyermekeim, azok már igazi városi gyerekeke leszenek!
7.  A neten ismerkedtem meg a férjemmel:D:D

Akiknek én is tovább küldöm:

Dorka, Danett, Secima, Tinci, Icka,Timcsóca, Moani




2010. március 22., hétfő

BigShot Alkotni öröm ebolt!

Ha érdekel titeket a BigShot  vágógép, nézzetek be Évihez! Most indította a eboltját, újdonságokkal és versenyképes árakkal! Csütörtökig le lehet adni rendelést a lyukasztókra is! 




Bolondozzunk!!! Pontgyűjtő kihívás a SB.hu-n!

Már 3 hete, hogy vendégeskedem a SB.hu kreatív csapattagjaként, és a mai nappal lehetőséget kaptam, hogy én indítsak egy pontgyűjtő kihívást!

A bolondok napja közeledtével, innen kaptam az ihletet!


"Ezért egy kis bolondozásra hívlak titeket! 
Vegyétek elő azt a mélyen eldugott vicces fotótokat, vagy történetet, ami már régóta vár arra, hogy elkészüljön belőle az oldal, most itt a lehetőség egy jót kacagni!
Készítsünk vidám, mulatságos oldalakat, akár egy grimasz, egy kis történet a gyermekünkről, egy viccesen sikerült fotó, egy nagy kacagás! Ha nincs ilyen fotó, akár készíthetsz is egyet a képszerkesztővel, de nem feltétel a fotó! Bármi, ami megmosolyogtat, az jó téma lehet!

Nincs is más feladatunk, csak nevessünk jó sokat!"


Ez pedig az én inspirációs oldalam:


Játszatok velem minél többen, tudjátok minden pont 150 ft-ot ér a SB.hu webáruházában!!




2010. március 18., csütörtök

CT Pink Lotty Designs: Colorful Spring

Monicca készletei, nagyon közel állnak a szívemhez. A sok virág és elem, amiket készít, pakolásra késztet! Az új Colorful Spring készlete, csodálatos tavaszi, vidám és fantasztikus! Megvásárolható a DDD shopjában!


Ehhez a készlethez egy gyerekkori fotómat használtam, mert vannak nagyon édes Kicsibrigi fotóim, amiket nagyon szeretek:D Mint ez is....





2010. március 16., kedd

CT Timo Designs: Happy Day

Timo Új készlete a Happy Day, hétfőn került a boltba. Rengeteg elemmel, színes és tavaszias hangulatával egyből nagy kedvencemmé vált!


Ebből az oldalból készítettem egy QP-t, amit Timo Blogjáról le is tölthettek!


Ez pedig egy kis magyaros oldal lett...





2010. március 15., hétfő

Magyarnak Lenni...

Kovaxka készített erre a napra egy freebie-t: Cockade, amihez egy játék is társult. A nyeremény a legújabb Mexikós készlete!!

Én nem tudok hazafiasan gondolkodni! Szerintem a mai generációból ez hiányzik. Még a kokárdát sem tűztem ki évek óta! Vettetek már fel, piros-fehér-zöld zászlós pólót? Szinte cikinek érezzük. Ilyen téren példát vehetnénk Amerikáról, ott aztán megtanulták szeretni a hazájukat!

Én mindig azt mondtam, hogy szeretek magyarnak lenni. Van oka, hogy miért ide születtünk. Én azoknak a táborát erősítem, akik itthon megtalálták a számításukat, és nem vágyom arra, hogy külföldre meneküljek az itthoni problémák elöl( magánéleti, anyagi, politikai), mert valljuk be őszintén, sokan azért mennek el! És akik így éreznek, menniük is kell...  mindent meg kell próbálni, hogy egy boldog életet tudjanak kialakítani! 


hozzászólások az oldalhoz


Bárhol is járunk a világban, egy magyar szót, egy magyar nevet mindig hallunk. Hány színész, tudós vérében csörgedezik magyar vér? 

Egy kis ízelítő: Goldie Hawn, Drew Barrymore, Rachel Weisz(Mumia), Adrien Brody (A zongorista), Paul Newman, Tony Curtis, Andy Vajna, Paul Simon amerikai énekes és dalszövegíró, a Simon and the Garfunkel duó egyik tagja. Peter Falk (Colombo), Alanis Morrisette, Houdini, Uri Geller, Mariska Hargitay (Különleges Ügyosztály), Mark Knopfler(Dire Straits együttes frontembere)

Zukor Adolf (1873-1976) alapította a Paramount filmvállalatot, 
Fox Vilmos (1878-1955) a 20th Century Fox filmgyárat
Korda Sándor (1893-1956) stb.

Timo ajánlotta figyelmemre ezt a videót, nézzétek!!

http://www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA&feature=player_embedded



2010. március 14., vasárnap

Anyukám szülinapi tortája!!

Március 1-én volt az anyukám születésnapja!

Mindenféleképpen én szerettem volna tortát készíteni!
Ugye emlékeztek, hogy a hugomnak is csináltam augusztusban egyet!

Az 1 kiló Szamos marcipánnak a fele megmaradt, így azt használtam fel! A kis mennyiségű zöld és sárga marcipán, teljesen megkeményedett, alig tudtam megmenteni a zöldből egy kicsit a leveleknek, a sárga kidobandusz lett!
Sütöttem egy kerek tortát, megkentem puncs krémmel, aztán kivágtam egy szív formát, amit egy kicsit elszúrtam. Ha ilyet csináltok, fontos, hogy egyenesen tartsátok a kést, én nem így tettem:D:D

A piskóta tetejét vaj és cukor keverékével megkentem vékonyan, és ráhelyeztem a marcipánt, amit elötte porcukron nyújtottam ki! A felesleget le kell vágni.. hát ez nem lett nálam túl szép... gyakorolni kell még! Aztán már csak a díszítés marad! Rózsákat is én csináltam, egy picit hagytam száradni a levegőn, aztán letakarva, hűtőbe helyeztem!

Piskóta recept: Sütis néne blog

Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl víz, 1/2 dl olaj

1. A 4 tojássárgáját a porcukorral( nem kristálycukorral), a vízzel és az olajjal összekeverjük. ( akár citrom vagy narancshéjjat is lehet bele reszelni)
2. Liszthez adjuk a sütőport és a tojásos alaphoz öntjük.
3. Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és az egészet finoman elkeverjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 30 percig sütjük.

Puncskrém:

2 db puncs pudingot felfőzöl
7 dl tejjel
Majd, 20dkg vajat vagy margarint és 20 dkg porcukort habosra keverünk, és a teljesen kihűlt pudinghoz keverjük! És kész is!!


Ez pedig az elkészült mű!!!






Virágok szalagból videó

Itt ülök a gép elött jól felöltözve, és pokrócba bebugyolálva... Közben keresgélve a videók között találtam megint egy két érdekes dolgot! 
Szerintem ezeket a virágokat, nem csak szalagból, de otthoni elkopott, kidobásra váró ruháinkból is meg lehet csinálni! Újrahasznosítás!!!

Mutatom az elsőt: 


Ez pedig a másik:




2010. március 13., szombat

Twitter háttér

Ma, a gyógyulásos semmittevésembe készítettem egy tavaszi Twitteres hátteret! A képre kattintva a tied lehet!


Felhasználtam: Fanette Design: Green Romance Kit



Ötszirmú virág videó

V.Évitől kaptam ezt a videót, most meg is mutatom nektek!




Limonádé - CT Rainbow Kata: Sunshine

Mikor megláttam Rainbow Kata: Sunshine készletét, azonnal a Basic Grey: Origins kollekciója jutott az eszembe! Bár én nem vettem meg az Origins-t, mert úgy gondoltam, nem az én világom, de lehet hogy tévedtem, mert fantasztikusan meg a hajam és a bőröm színéhez! Na majd még gondolkodom rajta.

Addig is, gyönyörködöm Kata készletében, amit megvásárolhattok a SIS shopjából!


Az elkészült oldalamat pedig itt láthatod:





2010. március 11., csütörtök

Happy Day

A scrapbook.hu legújabb kihívását Rainbow Kata állította össsze. A feladat, hogy a Csirip készletéből készítsünk egy oldalt!

Az enyémet újra a kis Saca ihlette. A fotó, 2009.08.30-án készült az első Scrapbook.hu-s találkozón.

"Olyan jó volt veletek tölteni ezt a napot. Nagyon jól éreztük magunkat! Sok sok élmény ért benneteket. Együtt hallgattuk az Alma együttest, táncoltunk, kacaráztunk. A fotózást is elég jól bírtad, bár nem volt kedved igazán hozzá, de ki sem akartál maradni a jóból."



Wordart pedig Timo Designs: Happy Day készeltéből, mai a jövő héttől kapható lesz.



Hagyományos oldalam

A scrapbook.hu tanfolyamán készült oldalak közül még adós vagyok két oldallal. Ez az egyik, amit már teljesen befejeztem!

Na jó nem tökéletes, de én sem vagyok az:D De viszont nagyon tetszik, hamar összeállt az oldal, a fotóhoz tökéletes volt ez a készlet, aminek nem tudom a nevét:(

Lehetne az a címe is, hogy városi fiú a szabadban:)


Részletfotók:



Nagyon szeretem a hagyományos scrapbookot,  már jó sok mindent megvásároltam hozzá. De valahogy nehézen kezdek hozzá, ezért jó az a kis játék, amit kitaláltunk. ADDS!!! A hónap végén jövünk a következő elkészült alkotásunkal!



2010. március 9., kedd

Sapimanó Blogcandy

Amit most Sapimanó készített, arra nagyon fáj a fogam! A miltonkapcsok és a lolipop virágok a kedvenceim! Nagyon csodás, amiket felajánlott!!!




15 perces tészta

Jó pár évvel ezelött, Stahl Judit a tévében készítette el  ezt a tésztát. Én nagyon szeretem, mert eszméletlen finom és gyors is.

Hozzávalók:

5 dkg margarin
3 dl tejszín
10 dkg trapista sajt
10 dkg füstölt sajt
kevés szerecsendió
csipet só és bors

Az első dolgunk, hogy megfőzzük a tésztát! Kb 40 dkg tészához van ez a mennyiség!
A sajtszósz elkészítése:
A margarint vagy vajat felhevítjük, majd bele a tejszínt. Ha felfort, bele a reszelt sajotkat és a fűszereket! Amikor elolvad benne a sajt... már kész is!
A sajtszószba bele kell borítani a kifőzött tésztát, és már tálalható is! 

Én fél kiló tésztát csináltam, és így egy kicsit több tejszínt és sajtot tettem bele, hogy jó szaftos legyen....
Nem lehet elrontani, próbáljátok ki!!!



2010. március 1., hétfő

CT Pink Lotty Designs: Hello Spring

Pink Lotty Desings, Hello Spring készlete mától kapható a DDD shopjában! Eszméletlen milyen csodás elemeket tartalmaz. Monicca készített nektek egy freebie-t is, amit a blogjáról letölthettek!


Ez pedig az oldalam! A fotó a Deviantart-ról!:)