2010. február 28., vasárnap

Egy újabb érdekes video

Ma találtam ez a nagyon egyszerű, de annál csodásabb videót!





2010. február 27., szombat

ADDS 1 - lifteljünk

Amikor vége lett a hagyományos scrapbook tanfolyam, mind a 4 moduljának, úgy éreztük, hogy nagyon fog hiányozni! Imádtuk ezeket a szombatokat! Szuper társaság jött össze, örülök, hogy megismerhettem mindenkit! Ezért Dorka, Danett, Secima és Én, összefogtunk egy játékra! 

A lényege: hogy kiválasztottam egy nekem tetsző oldalt, és ezt kellett liftelnünk. Februárban én voltam a soros, és Anna-Maria :Chlapie: egyik oldalát szemeltem ki magamnak. Ami nagyon tetszett benne, hogy van rajta varrás, paca, tépés és pillangó!:D

Ez az eredeti oldal


Azért nem könnyű a digitális világból áttérni a valóságba! Majd egy hétig ültem rajta, tervezgettem, mi hova fog kerülni, aztán nekiestem, és ezt eszkábáltam össze:)


Ebben az oldalban, ennek a fotónak a történetét írtam le! Azt, hogy mikor nyaralni voltunk, a férjem nem igazán szerette volna, hogy mindegyik fotón rajta legyen. De én meg pont azt szeretem volna:D Ekkor is éppen odaugrottam mellé, és kattintottam egyet a fényképezőgéppel! Neki még arra sem jutott ideje, hogy mosolyogjon:D Ez a fotó, hűen ábrázolja, ezt a szituációt!

Fotó? Igen vagy nem?



Felhasználtam:

Papír: Sassafrass Lass Anthem és a Lass Vintage Yummy
Prima virágok, American craft glitter milton és szegecs
Sötét kék akril festék, és világosabb kék textil festék
A "yes or no" cimke, a térning nadrágomból van kivágva:D
A zöld levelek, Beandy lyukasztójával vannak csinálnva, és a kicsi komment cimke Szofia szuper vágógépével készült,  még a Scrapbook.hu-s klubbnapon.
A pillangókat PS-el rajzoltam és nyomtattam! Majd egy kis csillámos ragasztóval díszítettem: Rayheres!
A varrás kézzel készült, varrógép hiányában és DMC fonalat használtam hozzá!



Látogassatok el Dorka, Anett és Secima blogjába is, nézzétek meg ők milyen csúcs szuper oldalt készítettek!

Jövő hónapban újra jövünk egy oldallal, addig is ha gondoljátok, ti is elkészíthetitek a saját oldalatokat, lifteljétek bátran Anna-Maria szépséges sárga oldalát, aztán mutassátok meg nekünk!:)



2010. február 22., hétfő

CT Timo Designs: Colors of spring photo mask

Emlékeztek még Timo csodálatos maszkjaira, mert most került a boltokba egy négy darabból álló készlete! Mindegyikhez tartozik egy-egy wa-t is! Kapható a SIS boltjában!


Ez pedig itt az én oldalam!

Felhasználtam:
Timo Designs: Sweet Pink Kit
Timo Designs:colors of spring photo mask pack
Fotó: Devianart



AVATAR és a 3D

Még január elején, szülinapi ajándékként, egy 3D-s Avatar mozizást kértem! Lenyűgöző, látványos, csodálatos...
De hogy melyik moziba érdemes menni, azt csak most tudom elmondani, a tapasztalatom alapján:

Sima 3D:

Jan. 2
3. sorban ültünk a Camponában. Jegyeket a neten megrendeltük 2 nappal előtte.  Természetesen telt ház volt, 30 percig álltunk sorba a jegyekért! Kényelmes székek, nagy hely a lábaknak! Eszméletlenül szuperül beláttuk az egész vásznat! :D Az első 10 percre nem is emlékeztem, mert annyira lekötött a látvány:D:D
Nem volt nekem se hányingerem, sem fejfájásom, bár legalább 5-en kimentek a moziból a film alatt!!!  A szemüveg nagyon kényelmes volt, a film is csodálatos, csak ajánlani tudom mindenkinek!


Ma újból megnéztük, de most az IMAX moziban, az Aréna Plázában, mert ódákat zengtek, hogy milyen nagy élmény ott. Az a bizonyos.... 8 méter magas homorú vászon!

Feb. 21
10. sorban ültünk.  Telt ház volt. Üres pénztár fogadott, a jegyek előre meg voltak rendelve 3 héttel előre! A székek, elég kicsik,( legalább is a Camponához képest) nincs pohártartó. Aki még nem volt ebben a moziban, mint én is, alig találtuk meg, úgy el van dugva:D
Nincs reklám, pontosan kezdtek. Állítólag, többen rosszul szoktak lenni, hát most senki sem ment ki a film közben! A saját szemüvegem felé, felvettem a 3D-set és nagyon kényelmetlen volt, még egy óra múlva is látszottak a csíkok az orrunkon!
Maga a film, ugyanúgy élvezhető volt, de talán kicsit homályosabbnak éreztük, mint a sima 3D-ben.
A magyar felirat, ami ritkán, de volt a filmben, szemüvegben olvashatatlan volt!

Bár, hogy másodszorra láttam, kicsit féltem, hogy nem fogom annyira élvezni, de talán még jobban tudtam figyelni a részletekre, a sokféle állatra, növényre! Irtó klassz film!

Várom a folytatást...

Ez csak az én és a húgom véleménye! Az öcsém szerint sokkal jobb, és közelebb érezte a vásznat magához! A 3. sorhoz képest, ez nagyon messze volt:D:D Ne adjatok a szavamra, próbáljátok ki ti is, akkor meglátjátok! Jó mozizást... mert ez mozitörténelem!!!



2010. február 21., vasárnap

1 éves a Scrapbook.hu

El sem hiszem, már egy év! Végig néztem a galériámat, és rá kellett jönnöm, hogy ez egy választóvonal volt az életemben. Oldalakat is azóta csinálok igazán!

És hogy mit köszönhetek ennek a hobbinak, életformának? Legfőképpen a sok ismerőst, barátot, akiktől annyi szeretetet és odafigyelést kaptam. Szeretem azt, hogy hasznos dolgot készítek, emlékeket gyártok! Ahogy megy az idő, ennek egyre nagyobb hangsúlya lesz az életben!

Szeretem, ahogy összekovácsolódott a társaság, és hogy újabb és újabb tagokkal lesz gazdagabb a fórum!

Február 13.-án, ez alkalomból nagyszabású ünnepséget tartottunk! Több kihívás, freebie, és pezsgő élet várt mindenkit, aki oda látogatott!

Janka vázlatos kihívására, kedves ismerősöm Anikó, éppen az az nap elküldött fotójait választottam. Gondoltam is, hogy ez szép ajándék lesz! Ezt most, így utólag már, biztosra mondom, nagyon örült neki!



Aztán jött a freebie kihívás, mert nem tudtam ellenállni ennek a csodálatos készletnek! És íme... 


És ma kihirdették, hogy Én, igen éééén lettem a nyertes, aki 1 hónapon keresztül Vendég Kreatív Csapattag lehetek a Scrapbook.hu-n!!!! El sem hiszem... vagy is most már igen, de még mindig olyan öröm érzésem van. Izgultam is, hogy ez milyen feladatokkal jár, de semmi olyannal, amit ne tudnék megcsinálni:)

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat... örüljetek velem!!!:)



2010. február 18., csütörtök

CT Timo Desings: Sweet Pink

A Scrapinsider.com-on már kapható Timo Designs új készlete! Akár fiús, akár lányos oldalt is készíthetsz belőle! Csodálatos intenzív színei, jókedvre derítik az embert!


Ezeket a fotókat imádom Sacáról! Nagyon jó passzban volt akkor, igazi kis modellként viselkedett!



Ez a másik oldalt pedig, egy kedves ismerősöm kislányáról készült, mikor fürdött! Azokat az édes hurkácskákat meg kellett örökítenem:)






2010. február 16., kedd

CT PInk Lotty Designs: A cup of tee

Pink Lotty Designs, egy csodálatos készlettel A cup of Tee-vel lepett meg minket! Olyan légies és csajos, nincs aki ne szeretné az ilyen színeket, elemeket!


Az első Scrapbook.hu-s találkozón készült ez a fotó, ahova a családi nap alkalmából, elhívtam a barátnőméket is! Már éppen mentünk haza, nagyon elfáradtak a gyerekek! Olyan jó volt....:D


WA:Feel the Love by Petit Lips



2010. február 13., szombat

Hogyan készítsünk masnit!!! Videó!

Újabb fantasztikus dologra bukkantam a you tube-on! Ha nem tudsz szép masnit készíteni nézd meg ezeket a videókat!



A másikat, pedig itt találhatod meg!

Remélem, hasznosnak találjátok, masnira fel!!!!




2010. február 12., péntek

CT Dido Designs: Greendays

Didó-nak a Greendays készlete, már kapható a A5D shop-jában! Egy fantasztikus készlet tulajdonosa lehetsz! Csodaszép színeivel teljesen elkápráztatott, most nagyon jól jön a hosszú téli napokon!



Ez az oldal is most tényleg kedvenc! Szuper fotót sikerült találnom a devianart-on a készlethez!




2010. február 11., csütörtök

CT Rainbow Kata: Spring is coming

Rainbow Kata, Spring is coming készletét azonnal a szívembe zártam! Nagyon tetszenek ezek a színek, a moha zöld színnel is annyira megbarátkoztam, hogy azt lehet mondani, hogy tetszik:D


Buy@ Scrapinsider


És itt láthatod az én oldalamat, a kis Sacáról készült! Nagyon tetszik nekem ez, akár hagyományosban is elkészíthetem, olyan az elrendezése!:)




Kikinou Collab Freebie - Sweet Memories

Ez a három lány, már megint egy freebie-vel ajándékoz meg minket! Örülhetünk is, mert csodálatos elemeket és papírokat tartalmaz! 

Download


Az oldalhoz az egyik esküvői fotónkat választottam! 






2010. február 9., kedd

Janka: Lift egy csavarral kihívása

Egy fantasztikus kihívással lepett meg minket Janka, a scrapbook.hu kreatív csapattagja. Egy posztert, vagy cd borító stb. inspirációja alapján kellett, hogy elkészítsük a saját oldalunkat.

Kettő filmes plakátot is találtam, ami tetszik, de végül ezt választottam. Nekem is nagyon tetszik a végeredmény, bár jobban mutatott volna, ha a betűket egy kicsit világosítom és színesítem... de most már így hagytam! A sok sok kommentet kaptam az oldalhoz, ezt itt elolvashatjátok!














Készítsünk felhős papírt- videó

Tegnap találtam ezt a videót! Szerintem egy nagyszerű ötlet, hogy felhőssé tegyük a papírunkat! Suzan ezt megmutatja nekünk! Kb a 3. perctől érdemes nézni:





2010. február 8., hétfő

Sajtos pogácsa - NO Salty

A mai sütésemet, nem hagyhatom szó nélkül! Eddig rengeteg pogácsa receptet kipróbáltam, legtöbbje nagyon finom volt, és most szaporodott a recept gyűjteményem egy újabb sajtos pogácsa finomsággal!

Fotót most nem készítettem, de higgyétek el, gyönyörű lett! Legalább duplájára nőtt! Én csak 1 tojás sárgáját tettem bele, és a tetejét a fehérjéjével kentem meg, szuper lett így is!
25 perc alatt szép ropogósra sült, és a tésztája még is nagyon puha lett!

Próbáljátok ki ti is!!!




Együtt- egy új hagyományos oldalam

Arról még nem is írtam, hogy a scrapbook.hu-n indult első hagyományos scrapbook tanfolyamon én is résztvettem. Mind a 4 modulját el is végeztem. Fantasztikus dolog volt, hónapról hónapra újabb információkkal gazdagodni. Az alapokat jól belénkverték, és ezen tudás birtokában, készült el ez az oldalam, amit még az utolsó alkalommal kezdtem el. 

Kicsit idegenkedtem ezektől a papíroktól, de hamar megbarátkoztam velük, és még sem igazán sikerült olyan elrendezét készítenem ami tetszett volna. Aztán pihentettem a dolgot egy kicsit ( ez mindig segít ) és elkészült!


Kisebb hibákat azért ejtettem, kicsit feljebb kellett volna csúsztatnom a képeket, olyan üres hatása van a felső résznek.... de ezt leszámítva elég jól sikerült! Majdnem mindenkinek a pöttyök tetszettek, hát nekem is:D:D Egy kis digi hatás azért érződik még az oldalaimon. Szerintem azért előny, ha már bármelyik formáját űzi az ember, csak az agyunknak kell átállni, mikor melyiket csináljuk.



Használtam folyékony gyöngyöt, annyira feldobja az oldalt. Karola, ennek a legnagyobb tudója!



A betűk, Franci csodás freebiejéből vannak! Kivágtam, és átfestettem akril festékkel. Úgy szerettem volna, hogy 3D ragasztó kockákkal kiemelem, de a festék annyira összeráncolta a betűket, hogy inkább sima felületre ragasztottam.

Csuda jó érzés ilyen oldalt készíteni... ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta!:)



2010. február 7., vasárnap

Hogyan készítsünk papír rózsát!!

Ma találtam egy új virágkészítési módot! Studio Calico blogján ezeket a rózsákat lehet elkészíteni!


Nekem ez nagyon tetszik.... ilyet sem láttam még!

Itt pedig az összes Tutorial-ját megnézhetitek, nagyon sok érdekes ötletet mutat meg nekünk!

Például, kézírásos WA a hagyományos oldalunkon... itt!




Cini Love - CT Arenn Designs

Egy nagyon édes készletet készített  Adrienn! Sok kis egérkével és színes papírokkal és az aranyos szívecskékkel.

A készlet megvásárolható a KKK shopjában.


Valahogy, nekem mindig ilyen mesevilág jut eszembe az ilyen rajzos készletekről. De úgy tetszik most ez:D

Fotó: Devianart



2010. február 6., szombat

Blogcandy Sapimanónál - még ma!!!

Sapimanó inditott egy blogcandy-t, ahol saját készítésű szépségeit lehet megnyerni! Én meg azt hittem, hogy már jelentkeztem...de nem... vagy is de, most:D Köszi Andi a játékot!:D





Papír virág videó

Ma volt a Scrapbook.hu klubnapja! Aki már volt az tudhatja, hogy mennyire fantasztikus órákat töltünk ilyenkor együtt! Végre olyan emberek társaságában lenni, akik ugyan ezt a hobbi űzik szenvedélyesen, felemelő érzés!

Úgy örültem, hogy többen visszajeleztetek, hogy tetszenek a you tube-os videók, amiket megosztok veletek, ezért hoztam egy újabbat! Szeritnem ez is használható az oldalainkon:




Boldog Névnapot Dorka.... CT Dido Collab Feel the love

Az A5D legújabb Collab készlete ami Didó kezdeményezésére készítettek a dizájnerek már kapható a shopban!


Ezt az oldalt kedves barátnőmnek Dorkának készítettem névnapja alkalmából! Fogadd sok szeretettel. :)**



A legeslegnagyobb kedvencem Cherry, és általában nála szoktam inspirálódni, most is így tettem.  You are my friends oldala nagyon megtetszett.... ez a hatás látszik is az oldalamon:D